Avrupa şampiyonu milli güreşçi Yasemin Adar:

Avrupa şampiyonu milli güreşçi Yasemin Adar:
"Bayrağımızı olimpiyatlarda dalgalandırmak istiyorum"- "Cumhurbaşkanımız beni 'Türkün gücünü gösterdin' diyerek, tebrik etti"


EDİRNE (AA) - Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Yasemin Adar, Edirne'de çiçeklerle karşılandı.

Milli takım kafilesini Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi girişinde karşılayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, Yasemin Adar'a çiçek verdi.

Yasemin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkesine böyle büyük bir başarı kazandırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Final maçını kazanacağına inanarak mindere çıktığını ifade eden milli güreşçi, "Başaracağıma inanarak maça çıktım. Her zaman kıl payı kaçırıyordum. İnandım ve başardım" dedi.

Yasemin Adar, hedefinin 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etmek olduğunu anlatarak, "Çok çalışarak bunu da başaracağım. Bayrağımızı olimpiyatlarda dalgalandırmak istiyorum" diye konuştu.

Avrupa şampiyonu olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisini telefonla arayarak tebrik ettiğini kaydeden Yasemin, "Beni tebrik ettiler. Cumhurbaşkanımız beni 'Türkün gücünü gösterdin' diyerek tebrik etti" ifadelerini kullandı.


- "İlk defa bir şampiyon çıkıyor"


Serhat Ocak ise Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen milli sporcuları Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde olimpiyatlara hazırladıklarını belirtti.

Daha önce merkezde hazırlanan bir çok sporcunun çeşitli başarılar elde ettiğini anlatan Ocak, "İlk defa bir şampiyon çıkıyor. Edirne, Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin merkezi. Bunun dışında minderde de böyle şampiyonların çıkması bizleri mutlu etti" değerlendirmesinde bulundu.

Ocak, sporcuların en üst seviyede desteklendiğini belirterek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür etti.


- "Olimpiyatlara en az 3 kadın sporcu ile katılmayı hedefliyoruz"


Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı Antrenörü Habil Kara ise Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanacaklarına ekip olarak inandıklarını anlattı.

Hayatında ilk defa çantasına Türk bayrağı koyarak bir şampiyonaya gittiğini ifade eden Kara, "Şampiyon olduktan sonra Türk bayrağını orada dalgalandırmak bizim için gerçekten onur oldu. Yasemin çok güçlü rakiplerini yenerek kazandı. Olimpiyatlara en az 3 bayan sporcu ile katılmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yasemin Adar, arkadaşlarıyla pasta keserek, başarısını kutladı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.