Avrupa'da İnşaat Üretimi Ocakta Yavaşladı

Avrupa'da İnşaat Üretimi Ocakta Yavaşladı
İnşaat üretimi, ocakta Avro Bölgesi'nde bir önceki aya kıyasla yüzde 2,2, AB'de ise yüzde 2,1 azalış gösterdi

FRANKFURT (AA) - İnşaat üretimi, Avro Bölgesi’nde ocakta bir önceki aya göre yüzde 2,2, Avrupa Birliği'nde ise (AB) yüzde 2,1 azaldı.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı ilk tahmin verilerine göre, 19 üyeli Avro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, bu yılın ocak ayında Aralık 2017'ye kıyasla yüzde 2,2 azalış gösterdi. İnşaat üretimi 2017’nin ocak ayına göre ise yüzde 3,7’lik artış kaydetti.

Veriler ayrıca, 28 üyeden oluşan AB'de inşaat üretiminin ocakta önceki aya oranla yüzde 2,1 azaldığını, Ocak 2017’ye göre ise yüzde 2,5 arttığını ortaya koydu.

Verisi mevcut AB ülkeleri içinde, ocakta inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla azalış yüzde 7,6 ile Fransa’da, en fazla artış ise yüzde 14,4 ile Slovenya’da ölçüldü.

Yıllık bazda ele alındığında ise inşaat üretimi en fazla artan ülke, yüzde 76 ile Slovenya oldu. En fazla azalış da yüzde 3,6 ile İspanya’da kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.