Avrupalı öğrenciler köy kültürünü tanıyacak

Avrupalı öğrenciler köy kültürünü tanıyacak
Tebessüm Derneğince Avrupa Birliği Gençlik Değişimleri Projesi için hazırlanan "Orada bir köy var uzakta" projesi kapsamında Kahramanmaraş'a gelen Avrupalı öğrenciler, köyleri ziyaret edecek- Dernek başkanı Alperen:"Bu topraklar büyük medeniyetlere beşikl

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Avrupalı öğrenciler, Tebessüm Derneğince hazırlanan "Orada bir köy var uzakta" projesiyle Kahramanmaraş'ın köy kültürünü tanıma imkanı bulacak.

Derneğin başkanı Cevdet Alperen, Katiphan'da düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Birliği (AB) Gençlik Değişimleri Projesi kapsamında Bulgaristan ve Litvanya'dan gelen öğrencilere 2 hafta boyunca Türk kültürü hakkında bilgi vereceklerini söyledi.

Konuk öğrencilerle Kahramanmaraş'ın köylerini ziyaret edeceklerini anlatan Alperen, "Bu vesileyle Avrupalı öğrencilere köy kültürünü tanıtacağız. Ayrıca bizim öğrencilerimiz de Avrupalı akranlarıyla yurt dışında ortak projelere imza atacaklar. Aynı zamanda AB ülkelerinin insanlarına kültürümüzü ve misafirperverliğimizi anlatacağız. Çünkü bu topraklar büyük medeniyetlere beşiklik yapmıştır. Avrupalılar bizi mutlaka iyi tanımalıdırlar." dedi.

Ulusal Ajans programları kapsamında Türkiye ile AB devletlerinin yakınlaşmasının sağlanmak istendiğini dile getiren Cevdet Alperen, bu sayede Türkiye'ye karşı ön yargıların kırılmasını da hedeflediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin, AB ile Ortadoğu ülkeleri arasında köprü olduğuna da işaret eden Alperen, projenin, diyalog ve barış ikliminin yakalanmasına katkı sağlayacağına inandığını anlatarak, bu tür çalışmalarla Türkiye ve Avrupa arasında yeni dostlukların kurulacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Avrupalı öğrenciler köy kültürünü tanıyacak

Avrupalı öğrenciler köy kültürünü tanıyacak

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.