Avustralya Açık'ın 2. Gününde Favoriler Yollarına Devam Etti

Avustralya Açık'ın 2. Gününde Favoriler Yollarına Devam Etti
Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ın 2. gününde, kadınların 11 numaralı seribaşı Kristina Mladenovic dışında favoriler yollarına devam etti

ANKARA(AA) - Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta 2. gün maçları tamamlandı.

Unvanını korumaya gelen erkeklerin 2 numaralı seribaşı Roger Federer, dünya sıralamasının 51. basamağındaki Aljaz Bedene'yi 6-3, 6-4 ve 6-3'lük setlerle 3-0 yenerek 2. tura çıktı.

Erkeklerde 5 numaralı seribaşı Dominic Thiem, Guido Pella'yı, 12 numaralı seribaşı Juan Martin del Potro da Frances Tiafoe'yu 3-0 ile geçerek 2. tur biletini aldı.

Dünya 86 numarası Lukas Lacko ise 2016'da yarı final oynayan 22 numaralı seribaşı Milos Raonic'i ilk turda eledi.

4 numaralı seribaşı Alexander Zverev, 7 numaralı seribaşı David Goffin, 9 numaralı seribaşı Stanislas Wawrinka ve Avustralya Açık'ta 6 şampiyonluğu bulunan 14 numaralı seribaşı Novak Djokovic de tur atladı.

Halep ve Muguruza 2. turda

Kadınların 1 numaralı seribaşı Simona Halep'in sabah seansında tur atlamasının ardından 3 numaralı seribaşı Garbine Muguruza da adını 2. tura yazdırdı. Muguruza, dünya 256 numarası Jessika Ponchet'i 2-0 (6-4, 6-3) yendi.

6 numaralı seribaşı Karolina Pliskova, 8 numaralı seribaşı Caroline Garcia, 9 numaralı seribaşı Johanna Konta'nın yanı sıra 2016 şampiyonu Angelique Kerber ve 2008 şampiyonu Maria Sharapova da 2. tura yükseldi.

Dünya 104'üncüsü Ana Bogdan, 2-0 (6-3, 6-2) mağlup ettiği 11 numaralı seribaşı Kristina Mladenovic'i turnuvanın dışında bıraktı.

3. gün programı

Avustralya Açık'ta yarın erkeklerin 1 numaralı seribaşı Rafael Nadal, Leonardo Mayer, 3 numaralı seribaşı Grigor Dimitrov da Mackenzie McDonald ile karşılaşacak.

Kadınlarda ise 2 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki ile Jana Fett ve 4 numaralı seribaşı Elina Svitolina ile Katerina Siniakova mücadele edecek.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.