Avustralya'da Çin Yeni Yılı kutlamaları

Avustralya'da Çin Yeni Yılı kutlamaları
Melbourne kentindeki Çin Mahallesi'nde gösteriler düzenlendi

MELBOURNE (AA) – Avustralya’nın Melbourne kentinde yaşayan Çinliler, Çin Yeni Yılı’nı şehir merkezindeki Çin Mahallesi'nde kutlamaya başladı.

Çin takvimine göre 8 Şubat’ta başlayan Çin Yeni Yılı kutlamaları çerçevesinde, Melbourne'ün Çin Mahallesi'ne akın eden Çinliler ve Avustralyalılar, burada yapılan geleneksel gösterileri ilgiyle izledi. Renkli görüntülere sahne olan gösteriler esnasında Çin Mahallesi'nin bulunduğu cadde trafiğe kapatıldı.

Avustralya’da 8-21 Şubat tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak Çin Yeni Yılı’nın en kapsamlı kutlaması ise 14 Şubat'ta Melbourne’da yapılacak.

Çinlilerin kullandığı 12 Hayvanlı Takvime göre bu sene ‘‘Maymun Yılı’’ olarak kutlanıyor ve her yıl takvimde yer alan faklı bir hayvanın ismi o yıla veriliyor. Çin takvimi, ayın hareketlerine göre belirlendiğinden, yılbaşının tarihi her yıl farklılık gösteriyor. Maymun Yılı, 27 Ocak 2017'de sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.