Avustralya'da sıcaklar kavuruyor

Avustralya'da sıcaklar kavuruyor
Sıcak havadan bunalan Avustralyalılar plajlarda serinlemeye çalışıyor

MELBOURNE (AA) - Türkiye'de kar ve soğuğun etkili olduğu bu günlerde Avustralya’da yaz sıcakları 35 derecenin üzerinde seyrediyor.

Coğrafi konumu itibarıyla yaz aylarının yaşandığı ve sıcakların 35-40 derece arasında seyrettiği ülkede, Avustralyalılar plajlara akın etti. Okullar ve birçok iş yerinin yaz tatilinde olduğu Avustralya’da serinlemek isteyenler, soluğu deniz kenarlarında ve sahil kentlerinde alıyor.

Avustralya Meteoroloji Bürosundan yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıkları gelecek günlerde de yüksek seyretmeye devam edecek. Yetkililer, artan hava sıcaklıklarından kaynaklanacak yangınlara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yaz aylarını sıcak ve rüzgarlı geçiren Avustralya’da, her yıl çok sayıda orman yangını çıkıyor. Viktorya eyaletinde 2009 yılında meydana gelen ve "Kara Cumartesi" olarak anılan orman yangınlarında 173 kişi hayatını kaybetmiş, 414 kişi yaralanmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.