Aybastı Perşembe Yaylası Güreş Ve Kültür Festivali

Aybastı Perşembe Yaylası Güreş Ve Kültür Festivali
912. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali"nde Recep Kara başpehlivan oldu

ORDU (AA) - Ordu'da, "912. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali"nde Recep Kara başpehlivan oldu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Aybastı Belediyesi koordinesinde Aybastı ilçesine bağlı bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası'nda organize edilen festival kapsamında çeşitli yarışmalar gerçekleştirildi.

Yörede hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yönelik "en güzel peynir" yarışması yapıldı. Üreticiler, hazırladıkları peynirleri jürinin beğenisine sundu.

Koyun kırpma yarışmasına katılan çiftçiler ise en kısa sürede koyun kırpmak için mücadele etti.

Etkinlikler çerçevesinde "en güzel dişi buzağı", "en güzel erkek buzağı" ve "en güzel koç" yarışmaları gerçekleştirildi.

Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Öte yandan etkinlik kapsamında yağlı güreş müsabakaları da yapıldı.

Birçok ilden pehlivanın katıldığı festivalde, Ordu Büyükşehir Belediye sporcusu Recep Kara, final müsabakasında Nedim Gürel'i yenerek başpehlivan oldu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, her yıl olduğu gibi bu yıl da festivale binlerce kişinin katıldığını söyledi.

Özellikle gurbetten gelen vatandaşların yayladaki festivale yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Yılmaz, katılanlara teşekkür etti.

Yılmaz, gelecek yıl yapılacak tarihi Kırkpınar güreşlerine Ordu ilinin damga vuracağını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı ve Başpehlivan Recep Kara'nın gelecek yıl da Kırkpınar'da güreşeceğini belirten Yılmaz, "Recep Kara haksız kaybettiği müsabaka sonrası Kırkpınar'a katılmayacağını söyledi. Ancak biz bu haksızlıklarla ve dopingle mücadele kapsamında gelecek yıl da Kırkpınar'dayız. Gelecek yıl Ordu ili olarak başta Recep Kara olmak üzere Kırkpınar'a damga vuracağız." dedi.

Ermeydanı Anıtı'nın da açılışının gerçekleştirildiği festivale, AK Parti Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, ilçe belediye başkanları ve protokol üyeleri katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.