Aydın Merkezli 10 İlde Fetö Operasyonu

Aydın Merkezli 10 İlde Fetö Operasyonu
Örgütün TSK ve emniyet yapılanmasına ilişkin operasyonda 16 kişi gözaltına alındı- Operasyonda mahrem imam M.B, Edirne'den yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma hazırlığındayken yakalandı

AYDIN (AA) - Aydın merkezli 10 ilde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, 16 kişi gözaltına alındı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün TSK ve emniyet yapılanmasına ilişkin Aydın, İzmir, Kütahya, Uşak, Edirne, Antalya, İstanbul, Giresun, Denizli ve Antalya'daki 19 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün "gaybubet" olarak adlandırdığı hücre evlerinin de bulunduğu adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, "Ömer" kod adlı mahrem imam M.B, Edirne'den yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma hazırlığındayken yakalandı.

Diğer illerdeki operasyonlarda ise aralarında 2 muvazzaf asker, 9 polis, 1 mahrem imam ve kapatılan askeri okullardan atılan 3 eski öğrenci gözaltına alındı.

Şüpheliler, ifade işlemleri için Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan diğer 3 zanlıyı arama çalışmaları sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.