Aydın'da terör operasyonu

Aydın'da terör operasyonu
Terör örgütü PKK'nın yönlendirmesiyle yasa dışı eylemler gerçekleştirilmesine ilişkin düzenlenen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı

AYDIN (AA) - Aydın kent merkezi ve bazı ilçelerde, PKK/KCK'nın yönlendirmesiyle yasa dışı eylemler gerçekleştirdikleri iddiasıyla 30 kişi gözaltına alındı.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, kent merkeziyle Germencik, Söke, Kuşadası ve Didim ilçelerinde 36 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda, 30 kişi gözaltına alınırken yapılan aramalarda 2 kuru sıkı tabanca, örgütsel içerikli malzemeler ile çok sayıda yasa dışı doküman ele geçirildiği öğrenildi.

Operasyonun, kentte terör örgütü lehine yasa dışı eylemlere katılanlara yönelik 12 Şubat'ta gerçekleştirilen operasyonun devamı olduğu bildirildi.

Germencik ilçesinde terör örgütü PKK lehine gösteri düzenleyerek kamu mallarına zarar verdikleri iddiasıyla 12 Şubat'ta düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alınmış, "Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet", "Kamu malına zarar vermek" ve "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından mahkemeye sevk edilen zanlılardan 7'si tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.