Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışma

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışma
AGİT Dönem Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier’in Ermeni mevkidaşı Nalbandyan ile telefonda görüştüğü, ardından Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov ile görüşeceği bildirildi

BERLİN (AA) - Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Azerbaycan ve Ermenistan arasında gerilimin tırmanması üzerine telefon diplomasisi başlattı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nin (AGİT) Dönem Başkanlığını yürüten Steinmeier’in Dağlık Karabağ’daki çatışmalar ve gerilimi düşürmek amacıyla ilk olarak Ermeni mevkidaşı Eduard Nalbandyan ile ardından Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştireceği bildirildi.

Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Steinmeier’in gerilimi düşürmek için diplomatik girişimlerini sürdürdüğü belirtilerek, "Steinmeier taraflara, çatışmalara derhal son vermeleri çağrısında bulunmuştur. AGİT ve Dışişleri Bakanlığı, gelişmeleri büyük bir dikkatle izlemektedir." ifadesine yer verildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da Ermeni güçlerinin Dağlık Karabağ’da Azerbaycan mevzilerine açtığı ateş sonucunda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı, 12 askerin şehit düştüğü bildirilmişti. Bir, Mi-24 helikopterinin Ermeni güçlerince düşürüldüğü, bir tankın ise patlayan mayın nedeniyle kullanılamaz hale geldiği ifade edilmişti.

Azerbaycan'a bağlı Dağlık Karabağ, 1991'de Ermenistan tarafından işgal edilmiş ve 1994'te yapılan ateşkes anlaşması çıkan gerginlikler sonucu bozulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.