"Azerbaycan İle İş Birliğimiz Artarak Devam Edecek"

"Azerbaycan İle İş Birliğimiz Artarak Devam Edecek"
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı Azad Rahimov ve Azerbaycan Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Cengiz Hüseynzade ile görüştü- Bakan Kasapoğlu: - "Dost ve kardeş ülke Azerbaycan ile iş birliğimiz ve ortak çal

BAKÜ (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki iş birliği ve ortak çalışmaların artarak ve gelişerek devam edeceğini söyledi.

Bakan Kasapoğlu, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da, mevkidaşı Azad Rahimov ve Azerbaycan Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Cengiz Hüseynzade ile görüştü.

Kasapoğlu, ilk olarak Azerbaycan Milli Olimpiyat Komitesini ziyaret etti. Bakan Kasapoğlu'na, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren de eşlik etti.

Azerbaycan Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Cengiz Hüseynzade, Kasapoğlu ve beraberindekilere kurumunun faaliyetleri ve Azerbaycanlı sporcuların elde ettiği başarılar konusunda bilgi verdi.

Bakan Kasapoğlu, daha sonra mevkidaşı Rahimov'la yemekte bir araya geldi.

Kasapoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Azerbaycan'da çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini bildirdi.

Dün akşam Türkiye mezunlarının buluşma programına katıldığını, Azerbaycan ampute futbol takımı oyuncularıyla da görüştüğünü belirten Kasapoğlu, en kısa zamanda Türk Milli Ampute Takımı ile Azerbaycan Ampute Takımı arasında karşılaşma organize edeceklerini söyledi.

Kasapoğlu, "Spor Bakanı Rahimov'la iki ülke arasındaki gençlik ve spor alanlarındaki iş birliği olanaklarını, programları konuştuk. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan ile iş birliğimiz ve ortak çalışmalarımız artarak ve gelişerek devam edecektir." dedi.

Kasapoğlu, temasları kapsamında Bakü'de şehitlikleri de ziyaret etti. Bakan Kasapoğlu, önce 20 Ocak şehitlerinin defnedildiği Bakü Şehitler Hiyabanı'na ziyarette bulundu. Şehitlerin mezarlarına karanfiller koyan Kasapoğlu, Ebedi Ateş Anıtı'na da çelenk bıraktı.

Daha sonra Bakü Türk Şehitliği'ne geçen Kasapoğlu ve beraberindekiler anıta çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.