Babasının madalyasına 35 yıl sonra kavuştu

Babasının madalyasına 35 yıl sonra kavuştu
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan Mustafa Delikanlı, vefat eden Kurtuluş Savaşı gazisi babasının kaybolan İstiklal madalyasına 35 yıl sonra kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor- Delikanlı:- "Savaş bitince Şanlıurfa'ya dönen babam, 1970 yılında İstiklal m

ŞANLIURFA (AA) - MÜSLÜM ETGÜ - Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan Mustafa Delikanlı, vefat eden Kurtuluş Savaşı gazisi babasına ait kaybolan İstiklal madalyasına 35 yıl sonra kavuştu.

Kurtuluş Savaşı gazisi Şeyh Müslüm Delikanlı'nın oğlu Mustafa Delikanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının milli mücadele yıllarında Aydın, İzmir, Çanakkale, Afyonkarahisar ve Uşak'ta görev yaptığını, Kurtuluş Savaşı'nın ardından memleketi Şanlıurfa'ya döndüğünü anlattı. Uzun yıllar din görevlisi olarak çalışan babasına 1970'de İstiklal madalyası verildiğini ifade eden Mustafa Delikanlı, babasının 1981'de vefat ettiğini belirtti.

Vefatından sonra babasının madalyasını aramalarına rağmen bulamadıklarını söyleyen Delikanlı, "Yıllarca bunun acısını yaşadım ve en sonunda geçtiğimiz aylarda girişimlerde bulunarak kaybolan madalyanın yenisinin tarafıma verilmesini talep ettim. 20 Ocak'ta askerlik şubesi yetkilileri beni arayarak babama ait madalyanın yenisini bana vereceklerini söylediler. Çok mutlu oldum ve gidip babamın madalyasını aldım."" dedi.

Babasından miras kalan madalyaya 35 yıl sonra kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını, madalyayı gururla taşıyacağını dile getiren Mustafa Delikanlı, kahraman bir babanın evladı olmaktan duyduğu sevinci ifade etti.

Delikanlı, babasından miras kalan madalyayı ölene kadar şerefle taşıyacağını, sonra da çocuklarına miras bırakacağını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.