Bağlar'daki terör saldırıları

Bağlar'daki terör saldırıları
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Kaynartepe Mahallesi'ndeki operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 14'e yükseldi- Teröristlerce gasbedilerek ateşe

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Kaynartepe Mahallesi'ndeki operasyonda bugüne kadar 14 terörist etkisiz hale getirildi.

Merkez Bağlar ilçesinde 4 gün önce gece yolu trafiğe kapatıp bazı araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan, bir polisin şehit edildiği, 10 polis memurunun yaralandığı, 3 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmanın ardından sokağa çıkma yasağının uygulandığı Kaynartepe Mahallesi ile çevresinde alınan güvenlik önlemleri sürüyor.

Teröristlerce gasbedilerek ateşe verilip, barikat olarak kullanılan araçlar söz konusu mahalleden çekici yardımıyla çıkarıldı.

Güvenlik güçleri tarafından iş makineleriyle sokaklardaki çukurlar kapatılıyor, barikatlar kaldırılıyor ve tuzaklanan patlayıcılar imha ediliyor.

Bölgede devam eden operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 14'e yükseldi.

- Çok sayıda silah ve mühimmat bulundu

Güvenlik güçleri, teröristlerin yakalanması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası için arama tarama çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda yapılan çalışmalarda bazı adreslerde çok sayıda silah ve mühimmat bulunduğu belirtildi.

- Vatandaşlar, teröre tepkili

Vatandaşlar, teröristlerin saldırılarından endişe duyarak evlerinden ayrılmaya devam ediyor.

Saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ilçe sakinleri, teröre tepkilerini dile getiriyor.

- "Bizi evimizden edenlere hakkımızı helal etmiyoruz"

Terör saldırıları nedeniyle kızı ve torunuyla kaldığı evi terk eden Y.S, yaşadığı mağduriyeti AA muhabirine Kürtçe sözlerle anlattı.

Y.S, evlerinden çıkmaya gönüllerinin el vermediğini, rızaları dışında evlerinden ayrıldıklarını ifade ederek, mağdur olduklarını söyledi.

Kızı ve torununun hayatından endişe duyduğu için evini terk ettiğini dile getiren Y.S, "Evimizden çıkmaya razı değiliz. Fakiriz, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Allah bize yardım etsin. Bizi evimizden edenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Eşim yaşlı ve hasta, ayağa kalkamıyor. Bu nedenle onu evden çıkaramadık" şeklinde konuştu.

Evini terk etmek zorunda kaldığını anlatan Ş.B. ise Diyarbakır'da akrabalarının bulunmadığını, bu nedenle gidecek yeri olmadığını kaydetti.

Ş.B, çocukları ile çaresiz kaldığını belirterek, "Teröristler Allah'tan bulsun" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.