Bahçelievler'de Müzeyyen Telli'nin Öldürülmesi Davası

Bahçelievler'de Müzeyyen Telli'nin Öldürülmesi Davası
Bahçelievler'de 24 yaşındaki Müzeyyen Telli'nin kömürlükte uyuşturucu satıcıları olduğu iddia edilen kişiler tarafından öldürülmesine ilişkin 24'ü tutuklu 31 sanığın yargılanmasına başlandı

İSTANBUL (AA) - Bahçelievler'de 24 yaşındaki Müzeyyen Telli'nin kömürlükte uyuşturucu satıcıları olduğu iddia edilen kişiler tarafından öldürülmesine ilişkin 24'ü tutuklu 31 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, 23 tutuklu sanıkla taraf avukatları hazır bulundu. Olayda hayatını kaybeden Müzeyyen Telli’nin ailesi şikayetçiler Aysel Telli, Rifat Telli, Okan Telli, Serkan Telli de duruşmada hazır bulundu.

Tutuklu sanık Ümit Yürek, savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddederek ateş etmediğini ifade ederek, "Suçsuzum, ateş edildiğinde ben oradaydım. Ben ateş etmedim, Veysi ateş etti. Teşhisi kabul etmiyorum, beraatime karar verilmesini istiyorum.’’ dedi.

Bir diğer sanık Taner Akın da savunmasında, olayda Veysel, Umut ve Ümit’in aralarında konuştuklarını, Veysel ve Umut’un daha sonra birlikte gittiklerini, kendisinin de onların peşinden gittiklerini dile getirerek, ‘’5-6 el silah sesi duyuldu. Daha sonra Ümit tabancayı bana vererek, elime sıkıştırdı. Ben de o panikle silahı alıp parktaki kuma sakladım. Daha sonra bu tabancayı Edip ile sakladığımız yerden alıp Edip'e verdim. Edip'te polise vermiş. Silahın yerini ben gösterdim. Suçsuzum.’’ diye konuştu.

Diğer sanıklar da haklarında haklarındaki suçlamaları reddetti.

Duruşmada söz verilen şikayetçi Aysel Telli, şikayetçi olduğunu, daha önce Müzeyyen’i vuran kişiyi teşhis ettiğini, ateş eden kişinin duruşma salonunda bulunan Ümit Yürek olduğunu, Yürek’in ateş ettikten sonra silahı arkadaşına verdiğini, kendilerinin de kaçmasalar vurulacaklarını söyledi.

Maktul Müzeyyen Telli’nin babası Rıfat Telli de tutuklu sanık Ümit Yürek’e dönerek , “Ben kızımı vatana millete hayırlı bir insan olsun diye zor şartlarda büyüttüm, okuttum. Seni tanımam etmem, hiçbir alıp veremediğim yoktu. Neden yaptın bunu?’’ diye konuştu.

Baba Telli, bu kişilere mahalleden gitmelerini söylediğini, oğlu ve yeğeniyle kapıya indiklerini belirterek, ‘’Ümit arka sokaktan geldi ve bizi hedef alarak ateş etmeye başladı. Bir kurşun rahmetli kızıma, bir kurşun Suriyeli şahsa, bir kurşun arabamın kaportasına, bir kurşun da karşı komşunun mutfak camına isabet etti. Suriyeli şahıs da bizim komşumuz olur, dışarıdan evine gelmek üzereyken sanık Ümit’in ateş etmesi sonucu yaralandı. Ben daha önce Ümit isimli şahsı görmedim, tanımam.’’ diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu 6 sanığın cezaevinde kaldıkları süre, mevcut delil durumu, suç vasıflarının değişme ihtimalini göz önünde bulundurarak tahliyelerine, Ümit Yürek’in de aralarında bulunduğu 18 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 12 Mart 2017’de Bahçelievler'de Aysel Telli’nin apartmanın kömürlük kısmına indiği, bir kişiyle karşılaştığı Telli’nin bu kişiye kömürlükten çıkmasını söylediği, bu kişinin uyuşturucu maddeyi kömürlüğe sakladığını düşünen Aysel Telli’nin durumu ağabeyi Rıfat Telli'ye söylediği ve Rıfat Telli ile Müzeyyen, Okan ve Serkan Telli’nin olay yerine gittiği kaydedildi.

Sokaktaki 6-7 kişilik bir grubun, Telli Ailesi'nin üzerine doğru gittiği, bu sırada grubun içerisinde bulunan bir kişinin de silahla Müzeyyen Telli ve ailesine doğru ateş etmeye başladığı, açılan ateş sonucu Müzeyyen Telli ile yakınlarda bulunan Suriye uyruklu Muhammet Yusuf’un yaralandığı anlatılan iddianamede, şüphelilerin olayın ardından kaçtığı, olayda Müzeyyen Telli’nin hayatını kaybettiği, ateş eden kişinin Ümit Yürek olduğunun tespit edildiği bildirildi.

İddianamede, sanık Taner Akın hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" ve "Suç delillerini yok etme gizleme veya değiştirme" suçlarından 10 yıldan 23 yıla kadar, Ümit Yürek hakkında ‘’Kasten öldürme", "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" ve "Suç delillerini yok etme gizleme veya değiştirme" suçlarından bir kez müebbet ile 1 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Diğer sanıklar hakkında ise "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "Kurulan örgüte üye olma" ve "Suç delillerini gizleme veya değiştirme" suçlarından 10 yıldan ile 20 yıla arasında değişen oranlarda hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.