Bakan Çelik'ten "Şanlıurfa'ya İstiklal madalyası verilsin" teklifi

Bakan Çelik'ten "Şanlıurfa'ya İstiklal madalyası verilsin" teklifi
ANKARA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin yasa teklifini TBMM Başkanlığına...

ANKARA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, teklifi, Çelik'in yanı sıra AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürek, Mehmet Ali Cevheri, Mahmut Kaçar, Halil Özcan, İbrahim Halil Yıldız ve Kemalettin Yılmaztekin de imzaladı.

Çıkarılan yasa ile 1984'te kentin "Urfa" olan adı "Şanlıurfa" olarak değiştirilmişti. Milli Mücadele'deki katkıları nedeniyle TBMM tarafından Gaziantep ve Kahramanmaraş'a İstiklal Madalyası verilmişti. Aynı mücadeleyi gösteren Şanlıurfa'ya madalya verilmemesi gündemdeki yerini koruyordu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.