Bakan Elvan: 3. Köprü Trafiği Çözmeyecek

Bakan Elvan: 3. Köprü Trafiği Çözmeyecek
Bakan Lütfi Elvan, "Avrasya Tüneli'ni de yapsak, üçüncü köprümüz de tamamlansa, İstanbul'un trafik sorununu çözmüş olmayız." dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'un trafik sorununu üçüncü köprünün de çözemeyeceğini söyledi. Elvan, "Avrasya Tüneli'ni de yapsak, üçüncü köprümüz de tamamlansa, halen İstanbul'un trafik sorununu çözmüş olmayız." dedi.

"TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEK ZORUNDAYIZ"

Bakan Lütfi Elvan, Bakanlığı'nın 2015 bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, İstanbul'un trafik problemini çözmek zorunda olduklarını vurgulayarak, günde 150 bin aracın şehre girdiğini bildirdi. Kocaeli ve Sakarya'da yoğun bir biçimde trafiğin olduğunu anlatan Elvan, mevcut otoyolu ve D-100'ün ihtiyacı karşılamadığını anlattı.

"ÜÇÜNCÜ KÖPRÜMÜZ TAMAMLASA DA..."

İnanılmaz bir sıkışıklığın yaşandığını hatırlatan Elvan, Sakarya Akyazı'ndan başlayıp Kocaeli'nden Yavuz Sultan Selim Köprüsü, oradan Paşaköy-Odayeri-Tekirdağ-Kınalı'ya kadar olan kesimin otoyol projesini bir an evvel bitirmek istediklerinin altını çizdi. Odayeri-Kınalı ve Sakarya Akyazı-Kurtköy arası otoyol ihalesine çıktıklarını açıklayan Elvan, dolayısıyla eski İstanbul yolunu kullanmaya ihtiyaç kalmayacağını söyledi. Bakan Elvan, "Ancak Avrasya Tüneli'ni yapsak, üçüncü köprümüz tamamlansa -ki iki köprümüz daha var- halen İstanbul'un trafik sorununu çözmüş olmayız."

"MARMARA BÖLGESİ'NDE BİR RİNG YAPMIŞ OLACAĞIZ"

Çünkü günde 1,5 milyon insan Asya Yakası'ndan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya geçmektedir. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde İstanbul'a yönelik projelerimiz olacak. İstanbul'un yükünü almanın en önemli yollarından bir tanesi, özellikle Ege Bölgesi'nin ve Orta Anadolu'nun yükünü İstanbul üzerinden geçirmeden doğrudan Çanakkale üzerinden Tekirdağ ve Edirne üzerine aktarmak. Bununla ilgili olarak biz Tekirdağ Kınalı'dan Çanakkale Köprüsü'nü geçeceğiz. Çanakkale Köprüsü'nden Balıkesir'e geldiğimiz noktada İstanbul-İzmir otoyolu ile birleşecek. Yani biz Marmara Bölgesi'nde bir ring yapmış olacağız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.