Balıkçılar "karides" peşinde

Balıkçılar "karides" peşinde
Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Coşkunçay: - "Av yasağının kalkmasıyla balıkçılar denize açılarak karides için Marmara Denizi'ne ağ attı. Bu yıl karides bol ancak talep az"

TEKİRDAĞ (AA) - MESUT KARADUMAN - Marmara Denizi'nde bu yıl umduğunu bulamayan küçük tekne balıkçıları, av yasağının sona ermesiyle karides avına yöneldi.

Tekirdağ'daki limanlardan tekneleriyle açıldıkları Marmara Denizi'nde istavrit ve palamut avına çıkan balıkçılar, bu sezon da umduğunu bulamadı.

Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdal Coşkunçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki balıkçıların kötü bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Karides, dil ve pisi balığında bir ay süren av yasağının 1 Şubat'ta sona ermesiyle tekrar denize çıktıklarını anlatan Coşkunçay, "Bu yıl balık sezonunda küçük balıkçı istavrit ve palamut avlamak için denize açıldı ancak umduğunu bulamadı. Küçük tekne balıkçıları 1 Şubat itibarıyla yasağın kalkmasıyla karides avına yöneldi. Küçük balıkçı bu sezon umudunu karidese bağladı" dedi.

Av sezonu boyunca diğer balıkların ağlarına az takıldığını bu nedenle oluşan açığı karidesle kapatmaya çalıştıklarını ifade eden Coşkunçay, şöyle konuştu:

"Bir ay süren yasak nedeniyle denize açılamayan küçük balıkçılar, 1 Şubat'a kadar ağlarını onararak teknelerinin bakımını yaptı. Av yasağının kalkmasıyla balıkçılar denize açılarak karides için Marmara Denizi'ne ağ attı. Bu yıl karides bol ancak talep az olduğu için satışlar az. Bu nedenle karidesin kilogram fiyatı 2 liraya kadar düştü. Bu da bizi zor durumda bırakıyor ama yine de rızkımızın peşindeyiz."

- "Küçük tekne balıkçılarının bu sezon yüzü gülmedi"

Marmara Denizi'nde yaklaşık 45 yıldır balıkçılık yapan Güngör Pehlivanoğlu ise denizdeki balık miktarının her yıl azaldığını belirterek, "Balıkçıların durumu iyi değil. Denize açılan balıkçılar yok denecek kadar az balıkla dönüyorlar. Bu durum da geçim sıkıntısını beraberinde getiriyor. Bugünlerde mesaimizi karides için harcıyoruz. Ancak karidesin de diğer balıklara göre ekonomik değeri az. Önceki sezonlarda da yüzü gülmeyen balıkçıların bu sezon da yüzü maalesef gülmedi" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.