Balıkesir'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

Balıkesir'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu
Yasa dışı yollardan Midilli Adası'na gitmeye çalışan 87 göçmen ile kaçak geçişe aracılık ettikleri belirlenen 30 kişi yakalandı- Adliyeye sevk edilen zanlılardan 27'si tutuklandı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen operasyonda yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmeye çalışan 87 göçmen ile kaçak geçişe aracılık ettikleri belirlenen 30 kişi yakalandı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Ayvalık Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Grup Amirliği ekipleri, İzmir ve Ayvalık'ta düzenledikleri operasyonda, 27'si çocuk 87 göçmeni yasa dışı yollarla Midilli Adası'na götürmeye hazırlanan 30 kişiyi yakaladı.

Gözaltına alınan zanlılara ait 2 sürat teknesine el konulurken, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek ile kartuşlar ele geçirildi.

Çok sayıda can yeleği ile birlikte yakalanan 87 göçmen ise Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Öte yandan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 30 zanlıdan 27'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.