Bandırmaspor'dan İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu'na tepki

Bandırmaspor'dan İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu'na tepki
Kulüp Başkanı Elmastaş: "İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun maç öncesi yaptığı zehir zemberek açıklamalar ne sportmenliğe ne de etik kurallara sığdırılamaz. Kendisinin saldırıdan sonra üzüntülü olduğu yönündeki açıklamalarını da samimi

BALIKESİR (AA) - Bandırmaspor Kulübü Başkanı Emrah Elmastaş, Spor Toto 2. Lig play-off maçları için gittikleri İstanbul'da takım otobüsüne yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı olayıyla ilgili "İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun maç öncesi yaptığı zehir zemberek açıklamalar ne sportmenliğe ne de etik kurallara sığdırılamaz. Kendisinin saldırıdan sonra üzüntülü olduğu yönündeki açıklamalarını da samimi bulmuyoruz" dedi.

Elmastaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp yöneticilerinin taraftarları sakinleştirme ve sağduyulu olmalarına yönelik çalışmalar yapması gerektiğini belirtti.

İstanbulspor Kulübü Başkanı Faik Sarıalioğlu'nun bugün oynanacak olan yarı final rövanş maçı öncesinde sosyal medya hesabından taraftarları kışkırtıcı paylaşımlarda bulunduğunu öne süren Elmastaş, "İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun maç öncesi yaptığı zehir zemberek açıklamalar ne sportmenliğe ne de etik kurallara sığdırılamaz. Kendisinin saldırıdan sonra üzüntülü olduğu yönündeki açıklamalarını da samimi bulmuyoruz. Çünkü daha önceki paylaşımlarına baktığınızda taraftarı kışkırtıcı ifadeler kullandığı görülüyor." diye konuştu.

Elmastaş, Sarıalioğlu'nun yaptığı açıklamalarla taraftarları spora değil, resmen savaşa davet ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Takım otobüsümüze yapılan bu alçakça saldırının hiç bir özrü ve mazereti olamaz. Bandırmaspor olarak bizler daima sportmenliğin yanında olmaya ve maçlarımızı sahada kazanmaya devam edeceğiz. Taraftarımız nerede nasıl davranmasını bilen bir taraftardır. Yine de taraftarlarımızdan bu konuda sağduyulu olmayı ve tahriklere kapılmamayı tekrar hatırlatmak istiyorum. Bandırmaspor alacağı galibiyetle ve Kayseri'de kaldıracağımız kupayla en iyi cevabı sahada verecektir. Kimsenin şüphesi olmasın."

- Olay

Spor Toto 2. Lig play-off maçları için İstanbul'a gelen ve Güngören'deki bir otelde konaklayan Bandırmaspor takımına ait otobüse gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce tabanca ile ateş açılmıştı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve olay yeri inceleme ekipleri, otobüse 6 adet merminin isabet ettiğini tespit etmiş, yapılan incelemelerde olay yerinde çok sayıda boş kovan olduğu görülmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.