Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Nizami'nin idam edilmesine tepkiler

Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Nizami'nin idam edilmesine tepkiler
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği sözcülerinden Pouilly:- "Cemaat-i İslami partisinin lideri Nizami'nin idam edilmesinden üzüntü duyduk. Bangladeş hükümetine bir an önce idam cezasını kaldırması çağrımızı yineliyoruz"

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), Bangladeş hükümetine idam cezasını bir an önce kaldırma çağrısında bulundu.

OHCHR sözcülerinden Cecile Pouilly, Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan muhalefetteki Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesiyle ilgili AA muhabirine açıklama yaptı.

Nizami'nin yargılanma sürecinde hukuki yardıma erişim eksikliği gibi sorunların OHCHR ve diğer BM insan hakları uzmanlarınca gündeme getirildiğini hatırlatan Pouilly, yargılama sürecinin, Bangladeş'in de taraf olduğu Kişisel ve Siyasi Haklar Uluslararası Sözleşmesi'nde belirtilen uluslararası standartlara uyması gerektiğinin altını çizdi.

En ciddi uluslararası suçlar da dahil her koşulda idam cezasına karşı olduklarını ifade eden Pouilly, "Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesinden üzüntü duyduk. Bangladeş hükümetine bir an önce idam cezasını kaldırması çağrımızı yineliyoruz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.