Bangladeş'teki terör saldırısı

Bangladeş'teki terör saldırısı
Başkent Dakka'da temmuz ayında restorana düzenlenen saldırının planlayıcılarından olduğu sanılan kişi öldürüldü

YENİ DELHİ (AA) - Bangladeş'te başkent Dakka'nın Gülşen diplomatik bölgesinde 1 Temmuz 2016'da bir restorana düzenlenen saldırının planlayıcılarından biri olduğu sanılan kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Polis yetkilileri, yaptıkları açıklamada, Dakka'daki restorana düzenlenen 20 rehinenin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını planladığı iddia edilen Nurul Islam Marzan'ın ve başka bir şüphelinin güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada öldürüldüğünü kaydetti.

Yetkililer, Marzan'ın uzun zamandır arandığını belirtirken, öldürülen diğer şüpheli ile ilgili herhangi bir bilgi vermedi.

Dakka'da 1 Temmuz'da Holey Artisan restoranına düzenlenen saldırıda içerideki 33 kişi rehin alınmıştı. Saldırganlarla çatışmaya giren 2 polis yaşamını yitirmiş, 30 polis yaralanmıştı.

Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda 6 saldırgan öldürülmüş, 1 saldırgan gözaltına alınmış, 13 rehine kurtarılmıştı. Saldırganlar 20 rehineyi öldürmüştü.

Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti. Bangladeş yönetimi ise DEAŞ'ın ülkede bulunmadığını, saldırının başka bir örgüt tarafından yapıldığını ileri sürmüştü.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.