Başbakan Davutoğlu: Şişli'yi çöz karşımıza çık konuş

Başbakan Davutoğlu: Şişli'yi çöz karşımıza çık konuş
Başbakan Davutoğlu,"Kılıçdaroğlu dünde bazı açıklamalarda bulunmuş. Biraz büyük düşün büyük düşünmek zor ama Şişli ölçeğinde düşün. Bırak dünya ölçeğini Şişli ölçeğinde düşün. Orayı çöz karşımızda konuş. Gözümüzün önünde belediyenin içinde paralel belediy

Başbakan Davutoğlu,"Kılıçdaroğlu dünde bazı açıklamalarda bulunmuş. Biraz büyük düşün büyük düşünmek zor ama Şişli ölçeğinde düşün. Bırak dünya ölçeğini Şişli ölçeğinde düşün. Orayı çöz karşımızda konuş. Gözümüzün önünde belediyenin içinde paralel belediye oluşmuş. İç çekişme, tehdit, şantaj... Biz söylemiyoruz." dedi.

video

"HIZLI TREN PROJESİ MUTLAKA GERÇEKLEŞECEK"

Edirne'de hızlı tren projesi mutlaka  gerçekleşecek. İl başkanları toplantılarını hem bir muhasebe hem de şölene dönüştürelim dedik. Bir gün önceden tüm bakanlarımız bu toplantıları yaptığımız ile gitsinler toplantı yapsınlar. Olağanüstü verimli oldu. Yaklaşık 10 bakanlık toplantılar yaptılar.  

"KÜLTÜR VE GELİŞİM BÖLGESİ İLAN EDİLECEK"

Kırıkpınar güreşlerinin yapıldığı stadyum belediye birlikte inşa edilecek.Edirne’e bir spor lisesi kurulacak. Kültür ve konferans merkezi inşa edilecek. Edirne kültür ve gelişim bölgesi ilan edilecek. Tarihi eserler restore edilecek. Hiçbir tarihi eserden tek bir çakıl taşı bile düşürülmeyecek. Üniversitede Roman kültürünü araştırma kürsüsü kurulacak. 

BÜYÜKŞEHiR YASASI

Genel bütçeden belediyelere giden paydan 6 ay boyunca kesinti yapılmayacak. Müjdeyi veriyorum. Hayırlı olsun. 

ÇÖZÜM SÜRECİ

Hükümetimiz göreve geldikten sonra başlatılan çalışmalar süreklilik gösterecek şekilde devam etti. Biz net ve kararlı tutum sergiledik. 6-7 Ekim olayları geçici duraklamayı beraberinde getirdi. İki önemli sonuç çıkarttık. Bir kamu düzeninden taviz vermeyiz. Taviz verirsek çözüm süreci işlemez hale gelir.  Emniyeti tehdit edenlere karşı müsamaha gösterilmeyecek. Bu konuda kararımız kesindir.   Bu vatan üzerinde yaşayan herkesin ortak mülküdür.   Birlik ve beraberlik ruhu içinde vatanı, bayrağı, kıblesi bir olanların birbirine düşman kılınmasına izin vermeyeceğiz. Çözüm sürecine de bakışımız budur. Biz çabayı sürdürmeye devam edeceğiz. Olumlu yönde gelişmeler var. İkinci önemli husus ekonomi alanında yaptığımız reformlardır.

“MESAİ SAATLERİNİ UNUTACAKSINIZ”

Arkadaşlar mesai saatini unutacaksanız. Düzenli uyuyun ama gözünüze uykuyu haram kılacak şekilde çalışacaksanız. Memlekette birileri rahat şekilde uyudukları için sorumluluk hissetmeden rahat uyuyabildikleri için diğer ülkelerle aramızda farklar oluştu. Durmak yok yola devam sloganı bu yüzden üretildi. Üçüncü alan olarak dış politikadaki gelişmeler.

Türkiye komşu ülkelerle sıkıntı yaşıyor diyen birileri onların takip etmekle bile yorulacakları takvimi gözlerinizde canlandırıyorum. Papa geldi, Katar Emiri geldi, Putin geldi. Birçok lider Türkiye’ye geldi. Makedonya’ya gittim, Yunanistan’a gittim yarın da Irak Başbakanı Türkiye’de olacak.

Kılıçdaroğlu ilçe başkanlarına bile sözü geçmediği için, yalnız olduğu için bizi yalnızlıkla itham ediyor. Türkiye iki şeyi yapmaz. Yanlış iş yapmaz. Yanlış kişilerin yanında, insan onuruna aykırı yerde durmaz.Nasıl yalnızlık ki listeyi oluşturmakta zorlanıyoruz. Halkına zulüm etmeyen komşularımızla birleşme yoluna devam edeceğiz. Bizim muhalefet partileri ile uğraşacak vaktimiz yok.

“ŞİŞLİ’DE PARALEL BELEDİYE OLUŞMUŞ”

Kılıçdaroğlu dünde bazı açıklamalarda bulunmuş. Biraz büyük düşün büyük düşünmek zor ama Şişli ölçeğinde düşün. Bırak dünya ölçeğini Şişli ölçeğinde düşün orayı çöz karşımızda konuş. Belediyenin içinde paralel belediye oluşmuş. İç çekişme, tehdit, şantaj... Biz söylemiyoruz.  Bir CHP’li vekil söylüyor. Bunun için de sanırım disipline gidiyor. Belediye başkanının eşi ‘tehdit edildik’ diyor. Biz demiyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.