Başbakan Davutoğlu TESK'i ziyaret etti

Başbakan Davutoğlu TESK'i ziyaret etti
Davutoğlu: (2)- "Vatandaşlarımızdan beklentimiz, tam da terörün oluşturmak istediği psikolojiye karşı direnmektir. Terör bizi yıldırmak istiyor, biz onlara 'yılmayacağız' diyeceğiz. Terör bizim günlük hayatımızın akışını değiştirmek istiyor, biz onlara 'd

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörün oluşturmak istediği psikolojiye karşı vatandaşlardan direnmelerini beklediklerini belirterek, "Terör bizi yıldırmak istiyor, biz onlara 'yılmayacağız' diyeceğiz. Terör bizim günlük hayatımızın akışını değiştirmek istiyor, biz onlara 'değiştirmeyeceğiz' diyeceğiz. Terör ülkede kaos çıkarmak istiyor, biz onlara 'kaosa izin vermeyeceğiz' diyeceğiz, hep beraber diyeceğiz. Orada sadece devletin, hükümetin siyasi iradesi değil, toplumun güçlü, sağlam direncine ihtiyacımız var" dedi.

Davutoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Merkezi'ni ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Asgari ücretteki artış sebebiyle gelen sosyal güvenlik primlerindeki yük konusunda gerekli talimatları verdiğini bildiren Davutoğlu, "İnşallah net rakamı önümüzdeki grup toplantısında ve ilk fırsatta açıklayacağım. Esnafımızı mutlu edecek bir rakam açıklayacağız. Bundan hiç tereddüt olmasın. Böylece işverenlerimize sağladığımız imkanı esnaflarımıza da sağlamış olacağız" diye konuştu.

Esnafın mağduriyetine izin vermeyeceklerini, yüzünü güldürecek açıklamalara ve desteklere devam edeceklerini belirten Davutoğlu, esnafların, teröristlerin bütün provokasyonlarına rağmen ülkenin bütünlüğü yanında yer aldığını, hiç bir şekilde teröre destek veren bir tutum içinde bulunmadıklarını dile getirdi.

- "Güvenlik tedbirleri bütün ülkemizde alınmıştır"

Bir gazetecinin, "Sosyal medya üzerinden Ankara'nın kalabalık noktalarında yeni bombalı saldırıların olabileceği gibi bazı paylaşımlar söz konusu. Ankara ve İstanbul için tehdit uyarısı var mı?" sorusuna Davutoğlu, "Bu tür terör saldırıları sonrasında bütün büyük şehirlerde, dünyanın her yerinde belli güvenlik kaygılarının oluşması normaldir. Paris saldırıları sonrası Paris'te, Londra saldırısı sonrası Londra'da, 11 Eylül sonrası New York'ta, Madrid saldırıları sonrasında Madrid'de doğal olarak bir tepki, psikolojik bu anlamda sonuç ortaya çıkması anlaşılabilir. Ama şundan emin olunsun ki Ankara ve İstanbul'da güvenlik tedbirleri bütün ülkemizde olduğu gibi alınmıştır" yanıtını verdi.

Ülkenin her yerinde kamu düzenini ihdas etmek, hakim kılmak ve bu konuda hiç bir taviz vermemek için güvenlik birimlerinin gece, gündüz çalıştığını aktaran Davutoğlu, hiç bir şekilde bir tereddütün hasıl olmaması gerektiğini söyledi.

Saldırının olduğu gün yaptıkları güvenlik toplantısında alınacak tedbirleri, bütün detaylarıyla gözden geçirdiklerini hatırlatan Davutoğlu, bu konuda üzerilerine düşen her şeyi yapacaklarının altını çizdi.

Davutoğlu, "Vatandaşlarımızdan beklentimiz, tam da terörün oluşturmak istediği psikolojiye karşı direnmektir. Terör bizi yıldırmak istiyor, biz onlara 'yılmayacağız' diyeceğiz. Terör bizim günlük hayatımızın akışını değiştirmek istiyor, biz onlara 'değiştirmeyeceğiz' diyeceğiz. Terör ülkede kaos çıkarmak istiyor, biz onlara 'kaosa izin vermeyeceğiz' diyeceğiz, hep beraber diyeceğiz. Orada sadece devletin, hükümetin siyasi iradesi değil, toplumun güçlü, sağlam direncine ihtiyacımız var" dedi.

Ankaralılara panik havasının oluşmasına izin vermedikleri için teşekkür eden Davutoğlu, terörün sadece bir ya da iki ülkeye has bir durum olmadığını, bütün dünyada herkesin tedbir almak zorunda kaldığı küresel bir tehdit olduğunu vurguladı.

Başbakan Davutoğlu, "En büyük tedbir devlet ile milletin aynı hedef etrafında kenetlenmesidir. Milletin devletine, ülkesine güven duymasıdır. Devletin de milletiyle birlikte buna karşı durma iradesini sergilemesidir. Güvenlik bu anlamda özgürlüklerle birlikte pekişen bir husustur. Biz vatandaşlarımızın günlük hayatını etkilemeden, güvenlik tedbirlerini mümkün olan en geniş çapta almaya kararlıyız, almaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

- "Özgüven psikolojisini hakim kılalım"

Teröristlerin peşinden giderek, teröristlerin barbarca saldırılarını cezalandırmak, adalete teslim etmek için de yoğun bir çaba içinde olduklarını kaydeden Davutoğlu, bu konuda da son saldırıda olduğu gibi teröristlerin kimlik ve terör ağlarının tespitlerinin yapıldığını belirtti. Davutoğlu, çok sayıda gözaltılar olduğunu ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Halkımızın kendisine güvenmesi, ülkesine, şehrine güvenmesi, şehrine sahip çıkması, beraberce olabilecek riskleri göğüslememiz ama terörün oluşturmak istediği havaya teslim olmamamız lazım. 'Hep beraberiz ve biz buradayız' diyeceğiz. 'Sadece hükümet olarak değil, halk olarak hepimiz buradayız. Burada kalacağız, sonuna kadar da bu ülkeyi savunacağız' iradesi gösterdiğimiz zaman teröristleri mahkum ederiz. Bu terör eylemlerini savunanlar kim varsa onların karşısında omuz omuza durduğumuz zaman, bu terör olaylarının üstesinden gelebiliriz. Dolayısıyla önce külliyen bir psikolojik seferberlik gerçekleştirmemiz lazım.

Hep beraber kendimize olan güvenimizi tazelememiz, bu güveni sarsmak isteyenlere karşı çok güçlü bir irade sergilememiz gerekiyor. Her toplum bu sınavlardan geçiyor. Bu sınavları bizim milletimizin geçmişte verdiği gibi bugün de vereceğinden eminim. Bir korku psikolojisi yaymak isteyenlere karşı özgüven psikolojisini hakim kılalım. Güven ortamını hep beraber korumak, tesis etmek için de güvenlik birimlerimizle birlikte şehrimizi, ülkemizi bu tehdide karşı koruyalım."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.