Başbakan Davutoğlu ve NATO Genel Sekreteri'nden Kritik Açıklamalar

Başbakan Davutoğlu ve NATO Genel Sekreteri'nden Kritik Açıklamalar
Başbakan Davutoğlu'yla görüşen NATO Genel Sekreteri "NATO için Türkiye gibi bir üyeye sahip olmak şans" derken Davutoğlu, "NATO'nun katkısı çok önemli" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Başbakanlık Merkez Bina'da, basına kapalı olarak yaklaşık 1 saat 15 dakika görüştü.

"NATO'NUN KATKISI ÇOK ÖNEMLİ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabulünde, "Başta Patriot'lar olmak üzere NATO'nun bu süreçte yaptığı katkılar önemli" ifadesini kullandığı öğrenildi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kabulde Davutoğlu ile Stoltenberg, Suriye, Irak ve bölgedeki gelişmeleri NATO çerçevesinde ele aldı.

Davutoğlu görüşmede, bölgenin zor bir dönemden geçtiğine işaret ederek, NATO'nun ilgilenmesi gereken hemen hemen tüm sorunların Türkiye'yi ya da komşularını doğrudan ilgilendirdiğini kaydetti.

"TÜRKİYE NATO İÇİN ŞANS"

Davutoğlu'nun ayrıca, "Başta Patriot'lar olmak üzere NATO'nun bu süreçte yaptığı katkı önemli" ifadesini kullandığı belirtildi.

Stoltenberg ise NATO'nun Irak'ta yaşananlardan en çok etkilenen ülke olan Türkiye ile dayanışmasını göstermek için burada olduğunu bildirdi.

NATO'nun her zaman Türkiye'yi savunmaya hazır olduğunu vurgulayan Stoltenberg, NATO için böylesi kritik bir bölgede Türkiye gibi güçlü bir üyeye sahip olmanın şans olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.