Başbakan Davutoğlu'nun Sur'a ziyareti

Başbakan Davutoğlu'nun Sur'a ziyareti
Terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu zarar gören Diyarbakır'ın Sur ilçesi, Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretiyle daha da canlandı- Güvenlik güçlerinin operasyonun ardından huzur ve güven ortamının sağlandığı Sur'daki esnaf ve vatandaşlar, Davutoğl

DİYARBAKIR (AA) - Terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu zarar gören Diyarbakır'ın Sur ilçesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün gerçekleştirdiği ziyaretle daha da canlandı.

Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı çukurlar, kurduğu barikatlar ve tuzakladığı el yapımı patlayıcılar nedeniyle zor günler geçiren Sur halkı ve esnafı, dün Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı ziyaretle moral buldu.

Terör saldırıları sonucu özellikle Gazi Caddesi'nde yaşanan durgunluk, birçok insanın alışveriş ve tarihi mekanları görmek için yaptığı ziyaretle hareketlendi.

Güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik operasyonunun ardından huzur ve güven ortamının tesis edildiği Sur'daki esnaf ve vatandaşlar, Davutoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vatandaşlardan Ahmed Mahsum Melikoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Davutoğlu'nun gelişinin ardından Sur ilçesinin eski hareketliliğine kavuştuğunu söyledi.

Melikoğlu, "Başbakanımızın hemen olayların bitiminden sonra Sur'u ziyaret etmesi Diyarbakır halkını çok derinden etkiledi. Rabbim kendisinden razı olsun inşallah. Sur'un inşası için güzel müjdelerde bulundu. Bu da bizi çok mutlu etti. Sur'un tarihi yapısına uygun inşa edileceğini bize müjdeledi. Sur'un tarihi ve kültürel mirasını yeniden canlandıracaktır. Sadece Türkiye'den değil, yurt dışından da misafirlerimiz gelecektir. Bu da Diyarbakır'ın kalkınması için güzel olacak." ifadelerini kullandı.

Furkan Hakan Büyükpamukçu ise vatandaşların Başbakan Davutoğlu'nu çok sevdiğini, ziyaretini sevinçle karşıladığını belirtti.

Başbakanın gelişinin Sur'un ne kadar güvenli bir yer olduğunu gösterdiğini anlatan Büyükpamukçu, şöyle konuştu:

"Sur'un inşası için mutlu edeci sözler sarf etti. Buraya gelişleriyle 'Korkmuyoruz, korkmayacağız' mesajını verdiler bize. Bu da Kürt halkını derinden duygulandıran bir mesajdı. Bizim beklediğimiz bir mesajdı, kendisini burada ağırlamaktan şeref duyduk. Allah inşallah tekrarını nasip etsin. Başbakanın gelişi bize buranın ne kadar güvenli olduğunu gösterdi. Burada artık rahatlıkla gezebiliyoruz. Başbakanının gelişinden sonra gördüğümüz kadarıyla vatandaşta bir rahatlık var."

- Malatya'dan Sur'u görmek için geldi

Gülseren Çakır da Malatya'dan Sur ilçesini gezmek için geldiklerini, Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretiyle mutlu olduklarını söyledi.

Sur ilçesinin tekrar eski hareketliliğine kavuşmasının sevindirici olduğunu anlatan Çakır, şunları kaydetti:

"Sur'un tekrar açılması bizi çok sevindirdi. Böylesi yerler, Diyarbakır halkı için çok büyük önem taşıyor. Böylesi tarihi yerleri görmek için Malatya'dan geldim. Buraların millet ve esnaf için daha güvenli hale gelmesini istiyoruz. Bir daha kapatılmaması gereken yerlerdir. Başbakanın gelişi bizi mutlu etti. Bu son olsun, bir daha böylesi olayların olmasın."

Başbakanın verdiği sözlerden dolayı kendisine güvenlerinin tam olduğunu söyleyen esnaf Yaşar Üstün, "Burada söylediklerini yerine getireceğine inanıyoruz. Bu yönde güvenimiz tamdır. Türkiye Diyarbakır'dan Edirne'ye bir parçadır. İnsanlarımız huzura kavuşmak istiyor. Devletimiz vatandaşlara yardım ediyor. Bu yardımların devam etmesini istiyoruz." dedi.

Esnaf Çetin Kızılkaya da "Hükümetimiz ve Başbakanımız ne söylüyorsa yerine geliyor. Bize verilen sözlerin yerine getirilmesi bizi mutlu ediyor. İnsanlar Sur'a önem veriyor. Büyük alışveriş merkezleri yerine özellikle buraya alışveriş yapmaya gelen insanlar var. 'Sur olmazsa ben Diyarbakır'ı ne yapayım, Sur'da alışveriş yapmazsam buranın bir tadı yok' diyorlar" ifadelerini kullandı.

Sur içinde yapılacak düzenlemelerde tarihi dokuya dikkat edilmesini istediklerini belirten Kızılkaya, Sur'u daima koruyacaklarını, onun için yetkililerle sürekli diyalog halinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.