Başbakan Davutoğlu'nun ziyareti Silopilileri sevindirdi

Başbakan Davutoğlu'nun ziyareti Silopilileri sevindirdi
Esnaf Denli: - "Başbakan'a esnafa verilen 30 bin lira kredinin yeterli olmadığını belirttim. Bunun üzerine Başbakan hemen bize müjdeyi verdi ve kredileri 100 bin liraya çıkaracaklarını söyledi. Bunlar bizi çok mutlu etti"- Vatandaşlardan Demir: - "Başbaka

ŞIRNAK (AA) - MEHMET DEMİRHAN - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Şırnak'ın Silopi ilçesine yaptığı ziyaret, vatandaşları mutlu etti.

Terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu mağduriyet yaşayan Silopililer, Başbakan Davutoğlu'na yaşadıkları sorunları anlattı.

İlçede esnaflık yapan Cemil Denli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nu bir anda iş yerinde görünce önce şaşırdığını sonra sevindiğini belirterek, kendisine esnafın sıkıntılarını aktarma imkanı bulduğunu dile getirdi. Denli, şöyle konuştu:

"Daha önce uygulanan esnafa 30 bin lira kredinin yeterli olmadığını belirttim. Bunun üzerine Başbakan hemen bize müjdeyi verdi ve kredileri 100 bin liraya çıkaracaklarını söyledi. Bunlar bizi çok mutlu etti. Başbakan ayrıca bizden bir adet ayakkabı aldı. Kendisine yapmış oldukları ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler esnaf olarak artık bölgemizde olayların yaşanmasını istemiyoruz."

Silopi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sıddık Öğmen de "Sayın Başbakanımızdan olaylarda zarar gören vatandaşlarımıza hibe desteği yapılmasını bekliyoruz" dedi.

1960 Silopispor Kulübü 2. Başkanı Ahmet Kaçmaz ise Davutoğlu'nun Silopi'ye gelmesinden mutlu olduklarını ve Davutoğlu ile yaptıkları görüşmede kulübün sorunlarını aktardıklarını belirtti.

Kaçmaz, şunları kaydetti:

"Kendisiyle yaptığımız görüşme sonrası stadımızın durumunu anlatmamız üzerine bize ilçe stadımızı yenileme sözü verdi. Ayrıca kulübümüzü Konyaspor kulübü ile kardeş takım yapacağını ve en kısa zamanda bir dostluk maçı düzenleyeceklerini kaydetti. Maddi sıkıntılarımız için de gerekli desteği sunmaları konusunda il ve ilçe mülki idare amirliklerine gerekli talimatları vereceklerini bildirdi. Stadımızın yenilenmesi ilçemize güzel bir hava katacaktır. Olumlu yaklaşımlarından dolayı Başbakan Davutoğlu'na teşekkür ediyorum."

Vatandaşlardan Orhan Demir de Başbakanı Silopi'de gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu'nu cuma namazında gördüğünü anlatan Demir, "Başbakanı görünce önce şaşırdım sonra da çok sevindim" diye konuştu.

Demir, olayların sona ermesinden sonra devletin sürekli vatandaşların yanında olduğunu aktararak, "Devlet büyüklerimizin ilçemizi sürekli ziyaret etmesi bizleri sevindiriyor" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Mehmet Ökten ise Başbakan Davutoğlu'nun ilçeye ziyaretinin sevindirici olduğunu vurgulayarak, artık bölgede olayların yaşanmasını istemediğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.