Başbakan Yardımcısı Elvan'dan 3,3 milyon gence müjde

Başbakan Yardımcısı Elvan'dan 3,3 milyon gence müjde
Elvan: - "Gençlerimizin sigorta pirim borçları vardı ve bunları ödeyemiyorlardı. 25 yaşına kadar olan gençlerimizin genel sağlık sigortasındaki kapsamındaki sigorta pirim borçlarını siliyoruz."- "Bununla ilgili yasa teklifimizi TBMM'ye sunmuştuk. 2 gün ön

MERSİN (AA) - Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, 25 yaşına kadar olan gençlerin genel sağlık sigortasındaki kapsamındaki sigorta pirim borçlarını sileceklerini belirterek, "Bununla ilgili yasa teklifimizi TBMM'ye sunmuştuk. 2 gün önce Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. İnşallah Meclis Genel Kurulundan da geçecek ve gençlerimizin genel sağlık sigortası primi borçlarını sileceğiz ki 3 milyon 300 bin gencimiz bundan yararlanacak ve toplam 3,6 milyar liralık devletin alacağından, tahsilatından vazgeçmiş oluyoruz." dedi.

Elvan, Erdemli Öğretmenevinde muhtarlarla yaptığı toplantıda, Erdemli'nin ardından Silifke ve Mut ilçelerinde de muhtarlarla bir araya geleceklerini belirtti.

Seçimlerden önce de muhtarlarla bir araya geldiklerini ve sorunları dinlediklerini anımsatan Elvan, "1 Kasım seçimleri sonucu milli irade bizim hükümet olmamıza izin verirse yapacaklarımızı sizlerle paylaştık. Sözümüzü de tuttuk. Zaten biz 1 Kasım seçimleri öncesinde de sonrasında da verdiğimiz tüm sözleri yerine getirdik. Bu vaatlerimizin tamamını da 3 ay gibi kısa bir sürede yerine getirdik." ifadesini kullandı.

Asgari ücreti bin 300 lira yapacaklarını söylediklerini ve bunu da yaptıklarını vurgulayan Elvan, şöyle konuştu:

"İşçi ve Bağkur emeklilerine ilave bin 200 lira destek sağlayacağız dedik ve sağladık. Muhtarlarımızın maşını bin 300 liraya çıkaracağız dedik, çıkardık. Kadınlarımıza yönelik sözlerimiz oldu onları da yerine getirdik. Yine 65 yaş aylığında sıkıntılar yaşanıyordu. Bazı vatandaşlarımız 65 yaş aylığı kesilmişti. Hane halkı geliri dikkate alınıyordu. Şimdi meclise sevk ettiğimiz bir yasa tasarısıyla burada hane halkını dikkate almayacağız. Sadece kendi ve eşinin almış olduğu aylığı dikkate alarak yine 65 yaş aylığı üzerinde düzenleme yapacağız ki bugün 65 yaş aylığı alamayan vatandaşlarımız inşallah bu aylığa kavuşacaklar. Yine bir başka yapmış olduğumuz düzenleme ise astsubaylarımızın talepleri vardı. Emekli olan astsubaylarımızın intibakla ilgili bir sıkıntısı vardı. Birinci dereceye çıkamıyorlardı. Bu sorunları çözdük. Esnafımıza yönelik taahhütlerimiz vardı. Dedik ki 30 bin lira biz faizsiz kredi desteği vereceğiz. Şu anda esnafımıza 30 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği veriyoruz."

Elvan, emekli olduktan sonra çalışan vatandaşların yüzde 15 olan sigorta pirimi kesintisini yüzde 10'a düşürdüklerini ve ardından "Bunu tamamıyla kaldıracağız" dediklerine işaret ederek, bu düzenlemeyi yaptıklarını ve kesintiyi tamamen kaldırdıklarını bildirdi.

- "Gençlerimizin genel sağlık sigortası primlerini sileceğiz"

Gençlere yönelik çok sayıda düzenleme yaptıklarını da aktaran Elvan, şöyle devam etti:

"Gençlerimizin kendi şirketlerini, kendi firmalarını teşvik etmek amacıyla projesini hazırlayıp bakanlığımıza, KOSGEB'e getiren vatandaşlarımıza 50 bin lira karşılıksız destek veriyoruz. Bunun uygulamasını da başlattık. Yine gençlerimize 100 bin liraya kadar faizsiz destek verme çalışmalarını tamamladık. Şu anda gençlerimiz istediği takdirde 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği alabilecekler. Gençlerimizin sigorta pirim borçları vardı ve bunları ödeyemiyorlardı. 25 yaşına kadar olan gençlerimizin genel sağlık sigortası kapsamındaki sigorta pirim borçlarını siliyoruz. Bununla ilgili yasa teklifimizi TBMM'ye sunmuştuk. 2 gün önce Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. İnşallah Meclis Genel Kurulundan da geçecek ve gençlerimizin genel sağlık sigortası primi borçlarını sileceğiz ki 3 milyon 300 bin gencimiz bundan yararlanacak ve toplam 3,6 milyar liralık devletin alacağından, tahsilatından vazgeçmiş oluyoruz. Dolayısıyla özellikle gençlerimizin bu alandaki borçlarını siliyoruz."

Elvan, ilk kez işe başlayan gençlerin işbaşı eğitime tabi olmak kaydıyla 1 yıl süreyle maaşlarını devletin ödediğini, bu sayede hem gençlerin istihdam edilmesini hem de işletmelerin rekabet güçlerini artırmayı amaçladıklarını belirtti.

-"Bu devlet için, bu ülke için her şeyimizi feda etmeye hazırız"

Elvan, bir taraftan millete vermiş oldukları sözleri teker teker yerine getirdiklerini diğer taraftan da Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini ve kalkınmasını istemeyen kesimlere yönelik terörle mücadeleye de devam ettiklerini vurguladı.

Bölücü terör örgütünden, DEAŞ ve DHKPC'ye kadar tüm terör örgütleriyle mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerine dikkati çeken Elvan, şunları kaydetti:

"Bu milletin huzuru için bu milletin geleceği için ülkemizin gerçekten daha hızlı büyümesi, kalkınması için ne gerekiyorsa yapacağız. Ülkemizin, güvenliği, kalkınması her şeyin üstündedir. Sizin talebiniz bizim talebimiz. Biz sizinle konuştuğumuzda siz şunu söylüyorsunuz '1 tane terörist dahi içimizde barınmasın' diyorsunuz. Biz açıkçası son terörist etkisiz hale getirilene kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Bizler bu ülkeyi çarşıda, pazarda bulmadık. Bu devleti iş olsun diye masada kurmadık. Sınırlarımızı da biz cetvelle çizdirmedik. Bunu da biliyoruz. Bu ülkenin nasıl vatan olduğunu, bu devletin nasıl kurulduğunu ay yıldızlı bayrağımızın nasıl rengini aldığını sizler de bilirsiniz bizi tanıyan 7 düvel de çok iyi bilir. Vatanımıza, milletimize, devletimize, bayrağımıza, birliğimize, dirliğimize kim kast ediyorsa, kim huzurumuzu bozmaya çalışıyorsa onlar gereken dersi alacaktır. Biz de gereken mücadeleyi yapacağız. Biz vatanımızı, milletimizi, devletimizi ve ay yıldızlı bayrağımızı seviyoruz. Bu devlet için, bu ülke için her şeyimizi feda etmeye hazırız. Bu konuda da hiçbir kaygınız olmasın."

Elvan, daha sonra Erdemli'ye yapılan ve yapılacak olan yatırımları anlatıp muhtarların sorunlarını dinledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.