Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un Endonezya temasları

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un Endonezya temasları
Kurtulmuş, İslam İşbirliği Teşkilatı 5'inci Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği başkent Cakarta'daki ikili görüşmelerini gün boyu sürdürdü- Numan Kurtulmuş, görüşmeler kapsamında, Sierra Leone Dışişleri Bakanı Kamara, İran Dışişleri Bakanı Zarif

CAKARTA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Endonezya'daki temasları çerçevesinde Sierra Leone Dışişleri Bakanı Samura Kamara, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Ürdün Prensi Hassan bin Talal ile ayrı ayrı görüştü.

İslam İşbirliği Teşkilatı 5'inci Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği başkent Cakarta'da ikili görüşmeler yapan Kurtulmuş, İsrail'in hak ihlalleri, Filistinli Müslümanların yaşadığı sorunlar ve çözüm yolları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Numan Kurtulmuş, ikindi namazını ise 200 bin kişi kapasiteli dünyanın 3'üncü, Endonezya'nın ise en büyüğü olan İstiklal Camisi'nde kıldı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, akşam saatlerinde, Güneydoğu Asya Bölgesi'ndeki 10 ülkede yayın yapan CNNIndonesia kanalına gündeme ilişkin mülakat verdi. Mülakat, (TSİ) 16.00'da yayınlandı.

Numan Kurtulmuş, günün sonunda Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo'nun, zirveye katılan ülkelerin devlet, hükümet başkanları ve delegeler onuruna Cakarta Kongre Merkezi'nde verdiği akşam yemeğine de katıldı.

İslam İşbirliği Teşkilatı 5'inci Olağanüstü Zirvesi çalışmaları, yarın devlet ve hükümet başkanları düzeyinde yapılacak toplantılarla devam edecek. Kurtulmuş'un, yarın zirvede bir konuşma yapması ve ikili görüşmelerine devam etmesi planlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.