Başbakan Yardımcısı Türkeş KKTC'de

Başbakan Yardımcısı Türkeş KKTC'de
Türkeş, KKTC 2. Cumhurbaşkanı ve CTP-BG Genel Başkanı Talat'la görüştü

LEFKOŞA (AA) - Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, KKTC 2. Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’la görüştü.

Tuğrul Türkeş, KKTC'deki temasları çerçevesinde Mehmet Ali Talat ile makamında bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da hazır bulundu.

Türkeş, basına yaptığı açıklamada, KKTC'yi ziyareti kapsamında ilk olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüştüğünü ve müzakerelerle ilgili bilgi aldığını söyledi.

Siyasi partilerin çalışmalarıyla ilgili de bilgi edinmek için ziyaretler gerçekleştirdiğini dile getiren Türkeş, dün de yeni kurulan hükümete hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiğini, Talat’ı da ziyaret ederek siyasi değerlendirmelerini dinlemek istediğini kaydetti.

- Müzakereler için 2016 kritik yıl

Mehmet Ali Talat da 22 Mayıs'ta Güney Kıbrıs Rum kesiminde gerçekleşecek seçimler nedeniyle Kıbrıs müzakerelerinde bir yavaşlamanın söz konusu olduğunu belirterek, "Ben hala umutluyum, müzakereler için 2016 kritik yıl. Annan Planı dönemindeki gibi olmasa da uluslararası ilgi yüksek." dedi.

KKTC'de kısa süre önce hükümet değişikliği yaşandığını ve azınlık hükümeti kurulduğunu belirten Talat, önümüzdeki dönemde muhalefet partisi olarak görev yapacaklarını, hedefledikleri ancak gerçekleştiremedikleri reformları yapması halinde hükümete destek olacaklarını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Türkeş KKTC'de

Başbakan Yardımcısı Türkeş KKTC'de

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.