Başbakan Yıldırım: (2)

Başbakan Yıldırım: (2)
"Taşeronların devlette daimi kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalar hemen hemen tamamlanma aşamasına geldi. Biz henüz daha içeriği nedir, kimler vardır, kimler yoktur, böyle bir açıklama yapmış değiliz. Dolayısıyla birkaç gün sonra mesele net olarak ortaya

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Taşeronların devlette daimi kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalar hemen hemen tamamlanma aşamasına geldi. Biz henüz daha içeriği nedir, kimler vardır, kimler yoktur, böyle bir açıklama yapmış değiliz. Dolayısıyla birkaç gün sonra mesele net olarak ortaya çıkacak." dedi.

Başbakan Yıldırım, resmi ziyarette bulunacağı Bangladeş'in başkenti Dakka'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik uyum yasalarıyla ilgili çalışmalarda son durumun ne olduğu ve bu noktada MHP ile temasın sağlanıp sağlanmayacağı sorusuna Yıldırım, "Uyum yasalarıyla ilgili çalışmalar, hazırlık düzeyinde devam ediyor. Uzun bir süreden beri biz hükümet olarak bu hazırlıkları sürdürüyoruz. Bütçe görüşmelerinden sonra zannediyorum bu uyum yasalarıyla ilgili çalışmalar daha da hız kazanacaktır. Bu çalışmaların bir kısmının en azından 2018 Mart'ından önce yasalaşma ihtiyacı var." karşılığını verdi.

Uyum yasaları konusunda diğer partilerin görüş ve düşüncelerinin önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Onlara da dikkat edeceğiz. Bu şekilde 2019'a giderken 2017 referandumu ile getirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin öngördüğü uyumu sağlayacak düzenlemeleri parlamentomuz en güzel şekilde gerçekleştirmiş olacaktır." dedi.

- "Bakanlık tarafları bir araya getirecek"

Başbakan Yıldırım, yeni asgari ücretin belirlenmesi sürecinde Türk-İş'in talebini bin 893 lira olarak açıklamasına ilişkin görüşünün sorulması üzerine de asgari ücretin, yeni yıla girmeden önce işçi, işveren ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yapılan görüşme ve müzakerelerle belirlendiğini anımsattı.

Bu noktada Türk-İş'in teklifini sunduğunu, diğer işçi sendikası DİSK'in de teklifini sunacağını dile getiren Yıldırım, işveren konfederasyonunun da teklifini ileteceğini, Bakanlığın tarafları bir araya getireceğini ve müzakerelerin yapılacağını söyledi. Yıldırım, şöyle devam etti:

"Uygun, en iyi şartlarda ne gerekiyorsa bu rakam üzerinde mutabakata varılacak. Hükümetimiz, yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir ve onların mağdur olmaması için her türlü tedbiri almıştır. Bu sefer de aynı şekilde makul olan, ülkenin şartlarını da dikkate alarak en uygun şekilde sonuçlandırılacaktır."

- "Şu anda söylenenlere itibar etmeyin"

Başbakan Yıldırım, taşerona istihdam düzenlemesi kapsamında, sayıları 50 bini bulan KİT personeline ilişkin bir çalışma olup olmayacağına ilişkin soruyu da "Taşeronların devlette daimi kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalar hemen hemen tamamlanma aşamasına geldi. Biz henüz daha içeriği nedir, kimler vardır, kimler yoktur, böyle bir açıklama yapmış değiliz. Dolayısıyla birkaç gün sonra mesele net olarak ortaya çıkacak. Onun için şu anda söylenenlere itibar etmeyin." cevabını verdi.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.