Başbakan'dan Dedemli için talimat

Başbakan'dan Dedemli için talimat
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hadim'in Dedemli Mahallesi'nin Bozkır Barajı dolayısıyla yaşadığı sorunların çözümü için gerekli talimatları verdi. Konuyla ilgili olarak Hadim Belediyesi'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

Yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Dedemli Mahallemizin ana gündem konusu olan Bozkır Barajı, Hak Sahipliği, Yerleşim Yeri ve Konut Yapımı gibi konularda Hadim Belediyesi olarak özverili bir şekilde yaptığımız çalışmalar sonuç vermeye başladı. Bugüne kadar yaptığımız istişareler, görüşmeler ve yazışmaların neticesi olarak bir safhaya daha gelindi.

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Dışişleri Bakanlığı görevindeyken ilçemizi her fırsatta ziyaret eden Ahmet Davutoğlu’na ve beraberindeki heyete sık sık Dedemli hakkında bilgi vererek Dedemli’nin taleplerini iletmişti. Son olarakta 07 Eylül Pazar günü Başbakan sıfatı ile ilçemizi ziyaret eden Ahmet Davutoğlu’nu makamına davet etmiş ve belediye binamızda ağırlamıştı. Kendisi ile samimi ve sıcak bir ortamda uzun süre sohbet etme imkanına sahip olan Başkan Hadimioğlu, Davutoğlu’na bizzat hem sözlü hem yazılı olarak Dedemli’nin isteklerini, ihtiyaçlarını ve rahatsızlıklarını iletmiştir.

Başbakanımız Davutoğlu’da beraberindeki bakan, milletvekili ve kurmaylarına Dedemli’nin ihtiyaç ve taleplerinin yasal çerçeve içerisinde karşılanmasını ve konunun bir an önce çözüme kavuşturulması için önerge verilmesi talimatını vermiştir. Başkan Hadimioğlu Dedemli Mahallemiz hakkında hazırladığı dosyayı da bizzat Başbakanımıza sunmuştur. Bunun neticesinde Konya Milletvekillerimiz yazılı önerge ile konuyu meclise taşıyacaktır.

Önergede en dikkat çekici madde “Hak Sahipliğinin yeniden değerlendirilmesi” başlığı olacaktır. Önerge meclisten geçerse Hak Sahibi olamayanlara yeniden fırsat imkanı doğması bekleniyor.

Dedemlililerin bir kısmının isteği de mahalle çevresinde iskan edilerek konut yapılmasıydı. Bunu da dikkate alan belediyemiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili kurumlarla uzun yazışma ve görüşmeler neticesinde, Dedemli’de uygun bir yerleşim yeri tespit edilerek konut yapılması için çalışmalar başlatmıştır. Önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yetkililer gelerek Dedemli Mahallesi çevresinde yerleşim yeri tespitinde bulunacak. Uygun yer tespitinin ardından isteyenler burada konut edinebilecek.

Hadim Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ali Topak’ta Başbakanımızın Hadim ziyareti sırasında Konya Valisi, Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Lütfi Elvan, DSİ Genel Müd. Yrd., Ak Parti Konya İl Başkanı ve Konya Milletvekilleri ile birebir görüşme gerçekleştirerek Dedemli’nin durumunu izah etmiş ve yetkililere iletmiştir.

Önümüzdeki günlerde verilecek olan önergenin sonuçlanması, Hak Sahipliğinin Değerlendirilmesi, Dedemli’de kalacak olanlar için Yer Tespitinin aşamaları, Konut yapımı gibi bütün mevzular hakkında daha net ve resmi bilgi elde edilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.