Başkan Altay’dan kızılaya destek

Başkan Altay’dan kızılaya destek
 Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye personeliyle birlikte Kızılay Kan Merkezi tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasına duyarsız kalmayarak destek verdi. 


Selçuklu Belediyesi’nde gerçekleşen kan bağışı kampanyasına belediye personeli yoğun ilgi gösterdi. Kızılay Kan Merkezi tarafından yürütülen ve iki ayda bir gerçekleşen kampanya ile isteklilerden kan bağışı alınıyor. Belediye hizmet binasına kurulan platformda, gönüllü personel ve vatandaşlardan doktor kontrolünde toplanan kanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kan vermek için sıraya giren belediye personeli ve vatandaşların gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra kan vermesine engel teşkil edecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmadığı takdirde kan vermesi sağlanıyor.
“Kan bağışı, önemli bir sosyal sorumluluk vazifesi”
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kızılay Kan Merkezi tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasına destek vermek ve kan bağışına olan duyarlılığı arttırmak için kurulan Kızılay standını ziyaret etti ve kan bağışında bulundu. Kızılay Kan Merkezi personeli ve kan bağışında bulunan gönüllülerle sohbet eden Altay, “Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa belirli periyotlarda kan bağışı kampanyaları düzenliyoruz. Kan bağışında bulunmak hem kendi sağlığımız için hem de hayati öneme sahip olan bir sosyal sorumluluktur. Verilen bir ünite kan onlarca insanın hayatını kurtarabilir. Selçuklu Belediyesi olarak kan bağışı kampanyasına verdiğimiz destek bundan sonrada devam edecek” dedi.
10 kez kan bağışında bulunarak Kızılay Kan Merkezi tarafından yürütülen kampanyaya destek olan Selçuklu Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü personeli Kerim Zıpır, Kızılay tarafından bronz madalya ile ödüllendirildi. Kerim Zıpır’a ödülünü takdim eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, örnek davranışından dolayı personelini tebrik etti.
”Kan bağışı, birçok rahatsızlığı gideriyor”
Kan vermenin kemik iliğinin yağlanmasını önlediğini söyleyen uzmanlar, vücudun kan yapımını canlı tutabilmesi için belli periyotlarda kan verilmesi gerektiğini, kan bağışının kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olduğunu belirttiler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.