BAŞKAN ANGI: KONYA YATIRIMLARI DURMADI, YAVAŞLADI

BAŞKAN ANGI: KONYA YATIRIMLARI DURMADI, YAVAŞLADI
AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, yatırımların durmadığına sadece tasarruf programları kapsamında yavaşladığına dikkat çekerken, “Yapılması gereken neydi de yapılmadı. Konya için hayal olan birçok proje hayata geçirildi” dedi

GAR İÇİN YENİ İHALE SÜRECİ

İstanbul seçimlerinin yenilenmesinden Konya Barosu’nun açıklamasına, devam eden projelerden planlanan yeni projelere kadar özel değerlendirmeleri PUSULA’ya yapan Angı, Konya yatırımlarının durmadığını ancak tasarruf tedbirleri çerçevesinde yavaşlamanın söz konusu olduğunu söyledi. Yeni YHT Garı Projesi’nde sözleşmenin feshine karar verildiğini belirten Angı, “Yeni bir ihale sürecine girilecek ve proje kaldığı yerden devam edecek” dedi.

YATIRIMLAR DURMADI AMA…

Konya için birçok proje ürettiklerini ve yatırımların durmadığı bilgisini paylaşan Angı, Kılıçarslan Şehir Meydanı ile ilgili projelerin devam ettiğini de söyledi. Angı, “Atatürk Kız Lisesi başka bir binaya taşınarak orası da Kılıçarslan Şehir Meydanı’na dâhil edilecek. Rektörlüğün etrafındaki ek binalar yıkılıp Şems’e kadar koridor devam edecek. Bu şehirde yapılması gereken ne varsa tecrübelerimizi kullanarak tek tek hayata geçireceğiz” dedi.

“HANGİ GEREKÇE İLE NEYİ ORTAYA KOYUYORSUN?”

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerine ilişkin verdiği iptal ve yenileme kararına tepki göstererek açıklama yapan Konya Barosuna seslendi. Başkan Angı, Konya Barosuna, “Hangi gerekçe ile neyi ortaya koyuyorsun?” sorusunu yöneltti. Konu ile ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Hasan Angı şunları söyledi; “Türkiye’de bir yerel seçim süreci yaşandı. Bu süreç ilk defa yaşanmıyor. İstanbul seçimlerine baştan itibaren kaygıyla yaklaşılmıştı. AK Parti olarak YSK’ya yapılan itirazın gerekçeleri olarak sunulanların raporlarla ve belgelerle beraber bir değerlendirmeyle, seçimlerin yenilenmesi kararı çıktı. Herkes öyle bir tavır aldı ki sanki kıyamet kopuyor. Diğer illerdeki değişimler yok sayılıp işi sadece İstanbul’a getiriyorlar. Seçim öncesi süreçte boş adreslere bitmemiş binalara karşı ne kadar seçmen kaydırıldığı basın yazdı. Bunlarla ilgili pek çok suç duyuruları var. Bunları yok sayarak İstanbul’u almış gibi tavır sergilemek yanlış. Baştan beri bir tiyatro oynanmaya başlandı. İtirazlar var, mazbatanı almamışsın Anıtkabir’e gidip Büyükşehir Belediye Başkanı olarak imza atıyorsun. Siyaset bu kadar yozlaştırılamaz. Bu ülkede herkes işini yapmalı. Farklı tavırlar içine girenler kendilerinizi büyük bir çıkmazın içerisine sürüklerler. Barolara gelince, hangi gerekçe ile neyi ortaya koyuyorsun? Anayasanın ve ilgili seçim kanunun yükümleri ortadayken ilk defa olmayan bir süreci sanki kazanılmışta mazbata elinden alınmış gibi yansıtıyorsun. Seçimlerin ciddi bir tezgahla suiistimal edildiği, seçimlere hile karıştırıldığı ve manipüle edilmiş sonuç olduğu görülüyor. Bunun için seçimin yenilenmesi kararı verildi. Milletimiz 23 Haziran’da sandığa gittiği zaman kararını verecek. Ortada bir tezgah dönüyor. Bu tezgah Amerika merkezli başlayıp Avrupa’ca desteklenen adayın kulağına her şeyin üflendiği 17-25 Aralık öncesinde FETÖ kalemşorlarının ortaya attığı “Her şey çok güzel olacak” diye kurduğu kumpasın devamıdır. Herkes aklını başına alsın. Herkes bu ülkeye karşı sorumluluklarını tam taşısın” ifadelerini kullandı. (Ayşegül Ertul)

dsc_0323.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.