BAŞKAN HANÇERLİ ENGELLİLERİ YALNIZ BIRAKMIYOR

BAŞKAN HANÇERLİ ENGELLİLERİ YALNIZ BIRAKMIYOR
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Altı Nokta Körler Derneği Konya Şubesi ve Türkiye  Sakatlar Derneği Konya Şubesi'nde düzenlenen programlara katılarak engellilerle bir araya geldi

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Altı Nokta Körler Derneği Konya Şubesi ve Türkiye  Sakatlar Derneği Konya Şubesi'nde düzenlenen programlara katılarak engellilerle bir araya geldi

Altı Nokta Körler Derneği Konya Şubesi’nde gerçekleşen programa Karatay Kaymakamı Selim Parlar ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve görme engelliler katıldı. Başkan Hançerli, Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu Kurumlarının engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirtti. Başkan Hançerli engellilerin sadece bir gün değil, her zaman hatırlandığını ve onların daha konforlu bir hayat sürmeleri için çalıştıklarını belirtti. Çalışmalarından dolayı Altı Nokta Körler Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Şahin’e teşekkür etti. Karatay Kaymakamı Selim Parlar engellilerin her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Altı Nokta Körler Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Şahin ziyaretlerinden dolayı Kaymakam Parlar’a ve Başkan Hançerli’ye teşekkür etti. Programda görme engelliler için özel olarak üretilen beyaz bastonlar dernek üyesi görme engelli vatandaşlara hediye edildi.

baskan-hancerli-engellileri-yalniz-birakmiyor-(1).jpg

Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi’nde Sevgi Seli Yaşandı  

Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesinde gerçekleşen programa Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Avşar ve Kadın Meclisi Üyeleri,  Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı ve engelliler katıldı. Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, "Karatay Belediyesi 2004'ten bugüne kadar bizden yardımını kesmedi. Biz de yapılan bu desteklerden dolayı Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye teşekkür ediyoruz.  Biliyoruz ki  Karatay Belediyesi bundan sonra da yanımızda olmaya devam edecektir" dedi. Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Avşar  engellilerle el ele vererek zorlukları birlikte aşma mücadelesi verdiklerini belirterek; her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak engellilerin sadece bir gün değil; her gün hatırlanmasının önemini vurguladı. Başkan Hançerli engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını belirterek “Bir engelli vatandaşımız imkansızlıklardan dolayı dışarıya çıkamıyorsa, bir parka gidip orada engelle karşılaşırsa bunun vebali bizedir.” dedi. Başkan Hançerli kendisini çok etkileyen bir anısını da paylaşarak “Engelli yaşlı bir teyzemizin 8 yıldır dışarıya çıkmadığını öğrendik. Kendisine akülü engelli aracı hediye ettik. Teyzemiz ilk üç gün dışarı çıkamamış. Tabi 8 yıl evden çıkamayan birinin tekrar dışarıya çıkması zor bir durum. Teyzemiz 3 gün sonra dışarı çıktığında ise artık içeri girmek istemedi. Belediyeciliğin böyle güzel yanları var. Elbette asfalt yapılacak, elbette fiziki belediyeciliğin gereklilikleri yerine getirilecek; ama sosyal belediyecilik çalışmalarımız da hız kesmeyecek. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini ülkemizde hayata geçiren AK Parti Hükümetimizdir, AK Partili Belediyelerimizdir” dedi.

 

Başkan Hançerli’yi yoğun ilgi ve sevgi ile karşılayan engellilerle uzun süre sohbet eden Başkan Hançerli, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı ile görüştüğünü ve 2015 yılında 78, 2016 yılında 81 akülü engelli aracının dağıtıldığını belirterek; 2018 yılında 160 adet akülü engelli aracı dağıtımı yapılacağının müjdesini verdi.

 

Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, Başkan Hançerli’ye tüm engelliler adına engelliler için gerçekleştirdiği yoğun çalışmalar için Konyaspor forması hediye etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.