Başkan Pekyatırmacı aşure bereketine ortak oldu

Başkan Pekyatırmacı aşure bereketine ortak oldu
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Yukarıpınarbaşı Mahalle’sinde düzenlenen Aşure programına katılarak öğrencilere kendi elleriyle aşure ikram etti. Programda  Öğrencilerin hazırladığı gösteri ise renkli görüntülere sahne oldu.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Yukarıpınarbaşı Mahalle Muhtarlığı ve Yukarıpınarbaşı Okulu’nun ortaklaşa düzenlediği aşure programına katıldı. Programa katılanlar arasında AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Mahalle Muhtarı Mustafa Yavuz Er ve diğer davetliler katıldı.

Programda ilk olarak söz alan Yukarıpınarbaşı Okul Müdürü Neslihan Şahin: “Aşurenin içerisinde bulunan farklı nimetlerin kaynaşarak ortak bir tada dönüşmesi gibi milletimiz de asırlardır birlikte yaşama ahlakı gereği sevinci ve kederi, nimeti ve külfeti paylaşmıştır”  şeklinde konuştu.

“SELÇUKLU BELEDİYESİ OLARAK DAİMA EĞİTİME DESTEK OLACAĞIZ”

Aşurenin bereketine vurgu yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Okulumuzun ve muhtarlığımızın düzenlediği bundan sonra da geleneksel hale gelmesini ümit ettiğimiz bir aşure programında birlikteyiz. Okullarımızda çok farklı etkinlikler gerçekleştiriliyor. Biz de her zaman Selçuklu Belediyesi olarak eğitimin, öğrencilerimizin, okullarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Sayın valimizin başkanlığında Selçuklu Değerler Eğitimi Programı SEDEP’in 8.yıl işbirliği protokolünü imzaladık. SEDEP’le Selçuklu sınırları içerisinde bulunan bütün okullarımıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize dokunmak istiyoruz. Onlarla çok farklı etkinlikleri bir arada gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın hem akademik yönden gelişimlerine katkı sunarken hem de ahlaki değerler anlamda onların en iyi şekilde yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim almalarına gayret ediyoruz bu anlamda da ana okulları yapıyoruz, kapalı spor salonları inşa ediyoruz, okullarımıza suni çim sahalar yapıyoruz bundan sonra da inşallah Selçuklu Belediyesi olarak gayretlerimiz artarak devam edecek. Bu programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor Muharrem ayımızın ve buradaki aşure programımızın hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların sonrasında Yukarıpınarbaşı Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteri renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğin sonunda ise Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve beraberindeki protokol öğrenci ve vatandaşlara kendi elleriyle  aşure ikramında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.