Başkan Tozoğlu, “Toplumsal mücadele başlatmalıyız”

Başkan Tozoğlu, “Toplumsal mücadele başlatmalıyız”
İYİ Parti Konya İl Başkanlığı, Emine Bulut ve Tuba Erkol cinayetini protesto etmek için Zafer Meydanında basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına İyi Parti İl Başkanı Gökhan Tozoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. İYİ Parti Kadın ve Aileden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşeşen Gül, yaptığı açıklamada;  “Emine Bulut, bir kadın ve tek başına ayakları üstünde durup evladına bakmaya çalışırken bir erkek tarafından vahşice katledildi. Beylik laflarla, belki de tırnak içerisinde “erkekliğini” kanıtlama çabası içerisindeki psikopat bir katil, Emine Bulut’un hayatını elinden aldı. Geride, Emine Bulut’un “Ölmek istemiyorum” çığlıklarıyla, “Anne lütfen ölme” diyen bir evladımızın feryadı kaldı. Bu acı çığlığı ve feryadı her zaman duymalıyız. Emine Bulut, ölmeden önce son kez bir çığlık attı; fakat toplumumuzda sesini bile çıkaramadan katledilen, şiddete, tecavüze, psikolojik işkenceye maruz kalan binlerce kadın var. Her ay cinayete kurban giden kadınların istatistiklerinin tutulduğu, yıllık verilere göre analizlerin yapıldığı, kahrolası bir çağda, bir düzende yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ŞİDDETE MARUZ KALAN BİNLERCE KADIN VAR”

İyi Parti İl Başkanı Gökhan Tozoğlu da “Fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan, istismara ve eziyete katlanmak durumunda kalan, “namus”, “töre” gibi aygıtların sorumluluğu altında ezilen ya da ekonomik ve sosyal yaşam başta olmak üzere her türlü ayrımcılığa maruz kalan kadınların sesini hep birlikte duymalıyız ve toplumsal bir mücadele  başlatmalıyız.  Hâlâ eşinden, sevgilisinden, eski kocasından, ağabeyinden, babasından canice eziyet gören, psikolojik ve fiziki şiddete maruz kalan binlerce kadın var. En başta devlet, vatandaşlarına yönelik sorumluluklarını yerine getirmeli ve “uzaklaştırma” ya da “koruma” kararları gibi mekanizmalardan önce, “şiddet gören kadını eşiyle barıştırmaya çalışan devlet memuru” zihniyetini silmeli, ardından cezaları daha caydırıcı hale getirerek toplumsal bir bilinç ve duyarlılık süreci başlatmalıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.