Başkentteki İki Suç Örgütüne Düzenlenen Operasyon

Başkentteki İki Suç Örgütüne Düzenlenen Operasyon
Ankara'da iki ayrı suç örgütüne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden 14'ü tutuklandı

ANKARA (AA) - Ankara'da iki ayrı suç örgütüne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden 14'ü tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, birbiriyle bağlantılı iki suç örgütüne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 23 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından bir kısmı Ankara Adliyesine, bir kısmı da Ankara Batı Adliyesine sevk edildi.

Cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden biri savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakılırken 14'ü tutuklama, 8'i de adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine gönderildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliklerinde sorgulanan şüphelilerden 14'ü tutuklandı, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, bir kişi ise salıverildi.

- Operasyon

Başkentte 20 Ocak'ta iki ayrı suç örgütüne düzenlenen operasyonda, ikisi polis 28 kişi gözaltına alınmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, birbiriyle bağlantılı iki suç örgütünü teknik ve fiziki takibe alarak 28 şüpheliye ait 42 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

Adreslerde yapılan aramalarda iki otomatik silah, 18 tabanca, iki av tüfeği, iki kılıç, bu silahlara ait çok sayıda mermi, polis kanalını dinleyebilen iki telsiz, anahtarlık kameralar ve suç gelirlerinden elde edildiği belirlenen 220 bin lira nakit para ele geçirilmişti.

Gözaltına alınan şüphelilerden T.U'nun Yenimahalle, H.Ç'nin de Etimesgut ilçesinde görevli polis memurları oldukları, örgütün faaliyetlerine yardım ettikleri belirlenmişti.

Şüphelilerin yapımı tamamlanmayan binaları alıcı vatandaşlarla arsa veya araç karşılığı takas ettikleri, bu malları elden çıkartarak nakit paraya çevirdikleri, takas karşılığı söz verdikleri evlerin inşaatlarını tamamlamayarak çok sayıda kişiyi mağdur ettikleri kaydedildi.

Yenimahalle ilçesinde iki ayrı iş yerinin otomatik silahlarla kurşunlanması ile bir kişinin yaralanması olayının faili oldukları belirtilen şüphelilerin, Demetevler bölgesinde çalıştırdıkları evlerde birçok kadını darp ve tehditle fuhuşa zorladıkları, darp ve tehditle bazı kişilerden para aldıkları öne sürülmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.