Basketbolda Maçın Ardından

Basketbolda Maçın Ardından
- Fenerbahçe Başantrenörü Okul: "İkinci yarıdaki iyi hücumlar ve dirençli savunma bizi galibiyete taşıdı" - Mersin Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Şencan:"Fenerbahçe'nin hatalarımızdan ekstra skor bulması maçın skorunu ortaya çıkardı"

MARDİN (AA) - Basketbol PTT Kadınlar Türkiye Kupası'nda Mersin Büyükşehir Belediyespor'u 71-63 mağlup ederek yarı finale yükselen Fenerbahçe'nin başantrenörü Fırat Okul, "İkinci yarıdaki iyi hücumlar ve dirençli savunma bizi galibiyete taşıdı." dedi.

Artuklu Spor Salonu'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmede bulunan Okul, güzel ve keyifli bir maç izlettirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Kupayı kazanmayı hedeflediklerini belirten Okul, şöyle konuştu:

''Çok zor bir karşılaşma olacağını biliyorduk. İzleyenler büyük keyif aldı. İkinci yarıdaki hücum performansımızla maça ortak olduk ve kazandık. İlk yarıda istediğimiz atışları bulduk ama yüzdemiz düşüktü. Bu bizim moralimizi bozdu. İkinci yarıdaki iyi hücumlar ve dirençli savunma bizi galibiyete taşıdı. Mardinli basketbolseverlere teşekkürler. Onların reaksiyonu çok güzeldi. İki maç daha var ve şampiyon olmak istiyoruz. Hatay ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacağız.''

Fenerbahçe oyuncusu Tuğçe Canıtez, maça iyi başlayamadıklarını ancak toparlandıklarını belirterek, ''5 kısayla oynayarak düzenimizi bozdular ama geri gelmeyi başardık. Hatay maçını da kazanarak final mücadelesine çıkmak istiyoruz.'' diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Özlem Şencan ise Fenerbahçe'yi tebrik ettiğini belirtti.

İyi hazırlandıklarını ve ilk yarıda hücumda ve savunmada iyi oynadıklarını anlatan Şencan, ''İlk yarıda 40 sayı attık ama ikinci yarıda çok az skorda kaldık. Ekstra üç sayılık basketler bizi düşürdü. Hartley dışında hücumda bir oyuncumuz daha çıkmadı. Thomas’ın sakatlığı da bizi etkiledi. Fenerbahçe’nin hatalarımızdan ekstra skor bulması maçın skorunu ortaya çıkardı. Kendilerine yarı finalde başarılar diliyorum. Biz de artık Avrupa ve lige konsantrasyon sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Asena Yalçın da iyi mücadele ettiklerini belirterek, rakiplerine başarı diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.