Basketbolda Maçın Ardından

Basketbolda Maçın Ardından
- A Milli Takım Başantrenörü Sarıca:"Bir türlü ritim bulamadık'- İsveç Milli Takımı Başantrenörü Bosnic:"İsveç basketbolu için tarihi bir galibiyet"


STOCKHOLM (AA) - 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu'ndaki üçüncü maçında deplasmanda İsveç'e 59-58 yenilen A Milli Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, beklentilerinin altında bir oyun ortaya koyduklarını belirtti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ufuk Sarıca, "Bir türlü ritim bulamadık. Özellikle ofansif pasta ritmimiz düşüktü." dedi.

İlk yarıda boş atışları değerlendiremediklerinden yakınan Sarıca, "Eğer bu atışları sayıya çevirebilseydik, maçı farklı bir şekilde bitirebilirdik. Özellikle üçüncü periyodu çok kötü oynadığımızı söyleyebilirim. Sert bir maç oldu ve üçüncü periyotta rakibin gerisinde kaldık. Ayrıca 20'de 10 serbest atış kullandık. Bu da maçı kaybetmemizin sebeplerinden biri." diye konuştu.

Takım olarak kötü bir günde olduklarını belirten Sarıca, "Grupta hala avantajımız var. Pazartesi günü oynayacağımız Letonya maçına konsantrasyon sağlamamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Milli oyuncu Ali Muhammed de oyunda ritim yakalayamadıklarından bahsederek, son bölümde farkı kapatmalarına karşın kazanmayı başaramadıklarını anlattı.


- İsveç cephesi


Gruptaki ilk galibiyetini elde eden İsveç'in başantrenörü Vedran Bosnic, bu sonucun kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye karşısında üst düzey savunma yaptıklarını vurgulayan Bosnic, şöyle konuştu:

"İsveç basketbolu için tarihi bir galibiyet. Bu sporda her gün Türkiye'yi yenemezsiniz. Son 15 yılda ne kadar ilerlediklerini herkes görüyor. Ligleri Avrupa'nın en iyilerinden. Üst seviye organizasyonlarda oynayan sporcuları var. Kaliteli bir ekibe sahipler. Biz ise son dönemdeki en iyi savunma performansını ortaya koyduk. Hücumda da iyiydik ve oyunun kontrolünü elimizde tutmayı başardık."

Takım olarak her geçen gün daha iyi oynadıklarını aktaran Bosnic, "Bugün maçı kazanmayı hak edecek çok fazla şey yaptık. Kaybedebilirdik de ancak tribünlerdeki 8 bin basketbolseverin verdiği yüksek bir enerji vardı." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.