Başpehlivanlar, şehitler için kol bağlıyor

Başpehlivanlar, şehitler için kol bağlıyor
- Başpehlivanların şehitler için mücadele edeceği yağlı güreşler, yarın Balıkesir'de yapılacak- Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur:"Türkiye büyük bir sarmal altında. Bir tarafta terör, bir tarafta Türkiye'yi bölmek isteyenler. Fakat hayat devam ed


BALIKESİR (AA) - Türkiye'de ilk kez salonda düzenlenecek ve başpehlivanların şehitler için mücadele edeceği yağlı güreşler yarın Balıkesir'de yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından "Başpehlivanlar, şehitler için kol bağlıyor" adıyla düzenlenen yağlı güreş organizasyonunun tanıtımı Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, burada yaptığı konuşmada, güreşlerin "Başpehlivanlar şehitler için kol bağlıyor" sloganı altında düzenlendiğini söyledi.

İzmir'deki terör saldırısına değinen Uğur, şunları kaydetti:

"Türkiye büyük bir sarmal altında. Bir tarafta terör, bir tarafta Türkiye'yi bölmek isteyenler. Fakat hayat devam ediyor. Hayatı durdurmak istiyorlar. Biz hayatımıza, yatırımlarımıza devam ediyoruz. Güreş ve yağlı güreşler ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu, Türkiye'yi daha çok beraber hale getiriyor. Daha çok birbirimize kenetleniyoruz. İzmir'de bombalı araçla ilgili bir polisimiz büyük bir faciayı önledi. Şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Şehit oldu, belki yüzlerce insanın şehit olmasını engellemiş oldu."

Güreş organizasyonu hakkında bilgi veren Uğur, Balıkesir'i güreş ile anılan bir memleket haline getirmeye çalıştıklarını belirtti.


- "Yağlı güreşler 12 ay yapılsın"


Balıkesir'in tarihte çok büyük başpehlivanlar ve cihan pehlivanları çıkardığını vurgulayan Uğur, şöyle devam etti:

"İstiyoruz ki yağlı güreşler 12 ay yapılsın. Yağlı güreşimizi ülkemizde olduğu gibi dış dünyada da Avrupa'sında, Amerika'sında, Türk cumhuriyetlerinde tanıtalım. Koca Yusuf, 90 yıl önce Amerika'da güreş tutmuş. Japonlar Sumo güreşini dünyaya tanıtmış, biz niye duyurmayalım ki. Ama tanıtacağız. Bunun merkezini de Balıkesir yapacağız. Bu güreşlere 'Başpehlivanlar, şehitler için kol bağlıyor.' sloganı ile çıktık. Türkiye'nin başpehlivanlarından Recep Kara, Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil, Salih Erinç, Şaban Yılmaz, Orhan Okulu, İsmail Koç ve Serhat Balcı'nın katılacağı karşılaşmada ayrıca minik 1, minik 2 ve teşvik boylarında güreşler yapılacak."


- "Kente kapalı bir er meydanı kazandırılacak"


Bu organizasyon kapsamında ayrıca Balıkesir'e kapalı bir er meydanı inşa edeceklerini vurgulayan Ahmet Edip Uğur, şu bilgileri verdi:

"Geleneksel Türk yağlı güreşlerinin sürekliliğini sağlamak ve bu sporun 12 ay boyunca yapılabileceği bir altyapının hazırlanması noktasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente yeni ve kapalı bir er meydanı kazandırılacak. 4 bin 122 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan er meydanının tribünleri bin 606 kişi kapasiteli, yaklaşık maliyeti ise 7 milyon lira."

Uğur, daha sonra Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Halil İbrahim Koyuncu ile güreşlerin yapılacağı Kurtdereli Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.