Batı Akdeniz'in ihracatı arttı

Batı Akdeniz'in ihracatı arttı
Antalya, Burdur ve Isparta'dan mart ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,36 arttı

ANTALYA (AA) - Antalya, Burdur ve Isparta'dan gerçekleştirilen ihracat, martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,36 artış gösterdi.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğinden (BAİB) yapılan açıklamaya göre, Antalya, Burdur ve Isparta'dan mart ayında gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,36 artarak 122 milyon 532 bin dolara yükseldi. Bölgenin 3 aylık (ocak-mart) ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,5 azalarak 336 milyon 160 bin 135 dolar oldu.

Ocak-mart döneminde, yaklaşık 40 milyon dolar yaş meyve ve sebze ürünleri ihracatı, 27,2 milyon dolarlık madencilik ürünleri ihracatı, 10,3 milyon dolarlık ağaç ve orman ürünleri ihracatı, 10,1 milyon dolarlık kimya ürünleri ihracatı, 7,6 milyon dolarlık demir ve demir dışı metaller ihracatı yapıldı.

Söz konusu dönemde en fazla ihracat sırasıyla Çin (11,8 milyon dolar), Almanya (10,2 milyon dolar), Romanya (7,7 milyon dolar), Ukrayna'ya (4,9 milyon dolar) ve İran'a (4,9 milyon dolar) gerçekleştirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.