Batı Şeria'daki olaylar

Batı Şeria'daki olaylar
İsrail askerleri, Batı Şeria'da 5 Filistinliyi yaraladı

RAMALLAH (AA) - İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da 5 Filistinliyi yaraladığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Ofer Cezaevi girişinde İsrail'in ihlallerini protesto eden Filistinliler ile İsrail askerleri arasında arbede yaşandı.

Arbedede 5 Filistinlinin askerlerin açtığı ateş sonucu plastik mermi ile yaralandığı, onlarcasının ise göz yaşartıcı gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi atlattığı belirtildi.

Öte yandan Filistin Halk Direniş Komiteleri'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Yahudi yerleşim birimlerini ve Ayrım Duvarı'nı protesto için Ramallah'ın batısındaki Nelıyn, Belıyn ve Nebi Salih beldeleri ile Nablus'taki Kefr Kadum kasabasında eylem düzenlemek isteyen Filistinlileri, müdahale ederek dağıttığı ifade edildi.

Konuyla ilgili İsrail makamlarından açıklama yapılmadı.

İsrail’in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri nedeniyle, geçen ekim ayından bu yana Batı Şeria, Gazze ve Kudüs'te İsrail askerleriyle Filistinliler arasında sık sık gerginlik yaşanıyor.

Batı Şeria'daki olaylar

Batı Şeria'daki olaylar

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.