Batman Müftüsü Erhan:

Batman Müftüsü Erhan:
"Birileri bu camileri yıksa da yaksa da gönüllerden asla 'Allah'ın evi' diye nitelendirilen bu mekanları silemeyeceklerdir. Onlar yıksa da müminler ve Müslümanlar inşa etmeye devam edeceklerdir"

BATMAN (AA) - Batman Müftüsü Turgut Erhan, camilere yönelik terör saldırılarına ilişkin, "Birileri bu camileri yıksa da yaksa da gönüllerden asla 'Allah'ın evi' diye nitelendirilen bu mekanları silemeyeceklerdir. Onlar yıksa da müminler ve Müslümanlar inşa etmeye devam edeceklerdir." dedi.

Hayırseverlerce restore edilen merkeze bağlı Balpınar beldesindeki 50 yıllık Balpınar Camisi, Kuran'ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde ibadete açıldı.

Müftü Erhan, açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, camilerin son zamanlarda terör örgütü PKK tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirilmesine tepki gösterdi.

Camilerin teröristler tarafından yıkılsa da müminlerin cami inşa etmekten asla vazgeçmeyeceklerini belirten Erhan, şöyle dedi:

"Maalesef son zaman dilimleri içerisinde camilerde bombaların patlatıldığı, içindeki o kutsal eşyaların tarumar edildiği bir zaman diliminde yaşıyoruz. Birileri bu camileri yıksa da yaksa da hiç bir zaman gönüllerden asla 'Allah'ın evi' diye nitelendirilen bu mekanları silemeyeceklerdir. Onlar yıksa da müminler ve Müslümanlar inşa etmeye devam edeceklerdir. Dün olduğu gibi bugünde ve yarında inşalar devam edecektir."

Tüm saldırılara rağmen cami sevgisinin bölge insanının kalbinden silinemeyeceğini vurgulayan Erhan, inananların gönlünde Allah sevgisi olduğu müddetçe yeryüzünde de mescitler ve camilerin her zaman bulunacağını ifade etti.

Erhan, camilere zarar verenleri Allah'a havale ettiklerini dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Allah'ın evi diye nitelendirilen camileri tarumar edenlerin, onu yıkmak için çaba ve gayret sarf etmesi, hatta bütün insanları ortak birlikteliğin çerçevesindeki bu kutsal mekanlara zarar verenleri sadece Yüce Yaratan'ın o rahmet ve merhametine havale ederken onlara da akıl, fikir, ilim ve irfan nasip etmesini Cenabı Hak'tan niyaz ediyoruz. Aynı zamanda da bu birlikteliği aramızdaki kaynaşma ve dayanışmayı sağlayan ve herkesi bir araya getiren camileri yok edemeyeceklerini de bilmelerini de özellikle belirtmek istiyorum."

Açılışın ardından en güzel Kuran-ı Kerim ve mevlit okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.