Batman'da Karantinaya Alınan Köyde Yoğun Önlemler Sürüyor

Batman'da Karantinaya Alınan Köyde Yoğun Önlemler Sürüyor
BATMAN (AA) - Batman'ın Sason ilçesinde karantinaya alınan Altıdere köyünde yoğun önlemler devam ediyor. Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı, İstanbul’dan...

BATMAN (AA) - Batman'ın Sason ilçesinde karantinaya alınan Altıdere köyünde yoğun önlemler devam ediyor.

Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı, İstanbul’dan köye gelen iki kişi de koronovirüsün tespit edilmesinin ardından Altıdere köyünün Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle karantina altına alındığını anımsattı.

Köye giriş ve çıkışın jandarma kontrolünde gerçekleştirildiğini aktaran Özadalı, "Virüsün yayılmaması için yoğun önlem alındı. Önemli olan vatandaşın önlemlere uymasıdır. Özellikle il dışından gelenler 14 gün boyunca kimseyle temas etmeden kendilerini evde karantinaya almalı." dedi.

Sason’a bağlı Altıdere köyü daha önce İstanbul’dan gelip bu köyde ikamet eden iki vatandaşta yapılan tahlillerin pozitif çıkmasından dolayı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.