Bayern Münih-beşiktaş Maçına Doğru

Bayern Münih-beşiktaş Maçına Doğru
- Bayern Münih Teknik Direktörü Heynckes: "Beşiktaş'ın grubunda birinci olması ve dış sahada 3 maçı da kazanması sürpriz değil. Bizi düşündüren belirtiler bunlar. Bunları oyuncularıma anlattım"- "Beşiktaş ile Leipzig arasındaki maçı izledim ve çok etkilen

MÜNİH (AA) - Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki rakibi Almanya'nın Bayern Münih ekibinin teknik direktörü Jupp Heynckes, siyah-beyazlı ekibin yer aldığı grubu lider bitirmesinin sürpriz olmadığını söyledi.

Heynckes, Beşiktaş ile UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunun ilk maçında yarın yapacakları mücadele öncesi Allianz Arena'da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ı iyice araştırdığını belirten Heynckes, "İspanya liginde Barcelona, Real Madrid ve Valencia'nın yanı sıra İspanya Milli Takımı'nda oynayan futbolcuları gördüm. İki Hollandalı futbolcu var. İyi oyuculardan oluşan iyi bir takım." diye konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e övgüde bulunan Heynckes, "Bunun sırrı teknik direktörde. Çok tecrübeli ve iyi bir teknik adam. Takımı uyumlu hale getiriyor." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın iyi futbol oynadığını belirten Heynckes, "Savunmada da iyiler, takımın iyi bir düzeni var. Kontratağa çıkmayı biliyorlar. Bunları kompliman dağıtmak için söylemiyorum. Bunu yarın göreceksiniz. Bu takım futbol oynayabiliyor. Beşiktaş'ın grubunda birinci olması ve dış sahada 3 maçı da kazanması sürpriz değil. Bizi düşündüren belirtiler bunlar. Bunları oyuncularıma anlattım." şeklinde konuştu.


- "Gizlenmeyecekler, fırsatları arayacaklar"


İlk maçta nasıl bir Beşiktaş beklediğiyle ilgili soruya Heynckes, "Beşiktaş ile Leipzig arasındaki maçı izledim ve çok etkilendim. Bunu dürüstçe söylüyorum. Gizlenmeyecekler, fırsatları arayacaklar. Yaratıcı bir futbol takımı. Bundan dolayı hazırlıklı olmalıyız." cevabını verdi.

Heynckes, ikinci maçın temelini atmak için takımının iyi bir performans sergilemesini ümit ettiğini kaydetti.

Maçta rotasyon yapıp yapmayacağına ilişkin soruya da Heynckes, "A veya B takımı yoktur. Sadece Bayern Münih takımı vardır." ifadesini kullandı.


- Hummels: "Üst seviyede bir takıma karşı oynayacağız"


Basın toplantısına katlan Bayern Münihli futbolcu Mats Hummels ise Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarından sonra özel bir dönemin başladığını belirterek, "Avrupa'da üst seviyede bir takıma karşı oynayacağız. Grubu hak ederek kazandılar. Takımda büyük isimler var. Videolarda izledik, gerçekten oynadıkları oyunda taktik ve kişisel olarak kalite var. Şimdi Beşiktaş'ı yenmek için konsantrasyon sağlamalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Hummels, Beşiktaşlı taraftarların statta olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Beşiktaş taraftarları statta olacak. Sadece ben iki bilet aldım. Bundan dolayı biliyorum. Almanya'da çok sayıda Türk ve Türk futbolunun taraftarı var. Yarın onların da burada sesli olacaklarına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Bayern Münihli futbolcu, maçın sert geçmesini beklediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.