Bayern Münih puan farkını korudu

Bayern Münih puan farkını korudu
Lider Bayern Münih, Hertha Berlin’i 2-0 yenerek liderliğini sürdürdü- Augsburg'un deplasmanda Wolfsburg'u 2-0 yendiği maçta Halil Altıntop bir gol ve asistle oynadı

BERLİN (AA) - Almanya 1. Futbol Ligi’nde (Bundesliga) oynanan 31. hafta karşılaşmasında lider Bayern Münih, deplasmanda Hertha Berlin’i 2-0 yendi.

Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı 0-0 berabere tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Bayern Münih, 48. dakikada Arturo Vidal’in golüyle 1-0 öne geçti.

79. dakikada Douglas Costa ile bir gol daha bulan konuk ekip, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Devre arasında Spartak Moskova’dan kiralanan Türk asıllı oyuncu Serdar Taşçı, Bayern Münih formasıyla ilk kez 90 dakika sahada kaldı.


- Dortmund rahat kazandı


Borussia Dortmund ise deplasmanda Stuttgart’ı ilk yarıda Shinji Kagawa ve Christian Pulisic, ikinci yarıda Henrikh Mkhitaryan’ın golleriyle 3-0 mağlup etti.

Bayern Münih, 74 puanla ikinci sırada yer alan Borussia Dortmund'un önünde 81 puanla liderliğini sürdürdü.

Stuttgart deplasmanından 3 puanla dönen Borussia Dortmund, ligin bitimine 3 hafta kala lider Bayern Münih ile 8 puanlık farkın daha fazla açılmasına izin vermedi ve rakibinin 26. şampiyonluk kutlamasını bu haftalığına erteledi.


- Halil Altıntop bu sezon ilk golünü attı


Ligin diğer karşılaşmasında Augsburg, deplasmanda Wolfsburg’u 2-0 yendi. Karşılaşmanın 1. dakikasında Halil Altıntop'un pasında Alfred Finnbogason'un fileleri havalandırmasıyla ile 1-0 öne geçen Augsburg, 57. dakikada Halil ile bir gol daha buldu ve mücadeleden 2-0 galip ayrıldı. Halil Altıntop, böylece bu sezon ilk golünü attı.

Ligde kalmak adına önemli bir 3 puan alan Augsburg, 36 puanla 12. sıraya yükseldi. Wolfsburg ise 39 puanla 10. sıraya geriledi.

Bundesliga'da bugün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Hertha Berlin-Bayern Münih: 0-2

Stuttgart-Borussia Dortmund: 0-3

Wolfsburg-Augsburg: 0-2

Ingolstadt-Hannover 96: 2-2

Köln-Darmstadt 98: 4-1

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.