Bbp Genel Başkanı Destici, Denizli'de

Bbp Genel Başkanı Destici, Denizli'de
Destici: "Şu an bizim BBP olarak hiçbir partiyle ittifak görüşmemiz yok. BBP olarak seçimlere kendi adımız, amblemimiz ve adaylarımızla gireceğiz"

DENİZLİ (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hiçbir bir partiyle ittifak görüşmelerinin olmadığını, BBP olarak seçimlere kendi adları, amblemleri ve adaylarıyla gireceklerini söyledi.

Destici, partisince Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Çözüm süreci mi ? Bölünme süreci mi ?" konulu panele katılmak üzere geldiği Denizli'de, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Geçen hafta bazı basın organlarında çıkan "MHP ile aynı kökten geliyoruz, sıcak ilişkilerimiz var" yönündeki açıklamaları çerçevesinde seçimlerde ittifak yapıp yapmayacakları, bu konuda bir gelişmenin olup olmadığı sorulan Destici, şunları söyledi:

"Şu an bizim BBP olarak hiçbir bir partiyle ittifak görüşmemiz yok. Biz BBP olarak 7 Haziran'da büyük ihtimalle yapılacak olan seçimlere kendi adımızla kendi amblemimizle ve kendi adaylarımızla gireceğiz. Onun için bütün kamuoyunun da bunu net bir şekilde bilmesini istiyorum. Bu, geçtiğimiz günlerde bir internet sitesi tarafından ortaya atıldı. Ben de ona karşılık şunu söylemiştim. Aynı kökten gelen siyasi partiyiz, dolayısıyla da bu tür yakıştırmalar doğal karşılanabilir ama biz BBP olarak 7 Haziran'daki seçimlere kendi adımızla, kendi amblemimizle ve kendi adaylarımızla katılacağız" 

MHP'den ittifak konusunda talep gelirse nasıl değerlendirecekleri sorulan Destici, şu an böyle bir şeyin olmadığını belirtti.

Destici, "Hz. Muhammed'i tasvir eden karikatürlerin yayınlanmasıyla ilgili soru üzerine ise "Peygamber Efendimize, milli ya da manevi değerlerimize saldırı ve hakaret kimden gelirse gelsin buna karşı çok net duruşu olan bir siyasi hareketiz. Bunu Fransa'da Charlie Hebdo dergisi de yapsa Türkiye'deki Cumhuriyet gazetesi de yapsa biz aynı tepkiyi gösteririz" diye konuştu.

İslam dininin Avrupa'da hızla yayıldığını, gelecek 50 yılın perspektifine bakıldığında Müslüman sayısının yüzde 50'lere yaklaşacağını söyleyen Destici, bunun endişesi ve korkusu içinde olanlar bulunduğunu belirtti.

Batıdan ve Batı Avrupa'dan Müslüman çıkarmak için sebep arayanlar olduğunu vurgulayan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye içerisinde de bazı gazetelerin, basın kuruluşlarının oradaki karikatürleri, mizahları buraya taşımaları bir nevi batıdaki kavgayı, saldırıyı ve provokasyonu Türkiye'ye taşımak gibi bir şeydir. Biz burada bunları yapanları çok şiddetli şekilde kınadığımızı belirtirken bu yanlıştan bir an önce dönmelerini ve bir daha bu yanlışı tekrarlamamalarını tavsiye ediyoruz. Yani Müslüman mahallesinde salyangoz satmanın bir anlamı yok. Fransa'daki Charlie Hebdo dergisinin çalışanlarına saldırıyı da biz kınıyoruz ama İslama karşı, onun sevgili peygamberi Peygamber Efendimize karşı büyük bir edepsizlik ve saygısızlık yapmışlardır. Sizin tutup bu edepsizlik ve saygısızlığı aynı şekilde Türkiye'ye taşımanın Türkiye'deki Müslümanları, dindar kesimi, muhafazakar ve manevi kesimi tahrik etmenin ya da provoke etmenin kimseye faydası olmaz. Bu sadece ülkemizin birliğine ve beraberliğine ve kardeşliğine zarar verir." 

Destici, panelde yaptığı konuşmada ise çözüm sürecine "dur" demenin zamanının geldiğini, memleketi böldürmemeye kararlı olduklarını söyledi.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.