Bebe Çocuk Konfeksiyoncuları Fas'ta 2 Bin İş Görüşmesi Gerçekleştirdi

Bebe Çocuk Konfeksiyoncuları Fas'ta 2 Bin İş Görüşmesi Gerçekleştirdi
Bursalı bebe çocuk konfeksiyonu üreticilerinden oluşan 120 kişilik heyet, BTSO UR-GE projeleri kapsamında Fas'ın sanayi ve ticaret merkezi Kazablanka'ya giderek 2 bine yakın iş görüşmesi yaptı

BURSA (AA) - Bursalı bebe çocuk konfeksiyonu üreticilerinden oluşan 120 kişilik heyet, Kazablanka'da 2 bine yakın iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığının destekleriyle bebe çocuk konfeksiyonu sektöründe iki Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi'ni aynı anda yürüten BTSO, üyelerini 10-13 Aralık tarihlerinde Kuzey Afrika'ya taşıdı.

Bursalı bebe çocuk konfeksiyonu üreticilerinden oluşan 120 kişilik heyetin Fas ekonomisinin lokomotif kenti Kazablanka'da sergiledikleri ürünler, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. BTSO üyeleri, Fas'ta yaklaşık 2 bin iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Faslı Tüccarlar Ulusal Birliği Genel Sekreteri Ahmed Elhaimeur, sergilenen ürünlerin kaliteli olduğunu bildirdi.

Elhaimeur, Türk ürünlerinin burada kolaylıkla satılacağını düşündüğünü belirterek, "Burada hem bebekler hem de çocuklar için zengin bir ürün yelpazesi var. Organizasyonu yaptığınız için sizlere çok teşekkür ederim. İnşallah bu programların yenilerini gerçekleştirirsiniz. Farklı şehirlerde yapacağınız organizasyonlar da Türk firmalarıyla aramızdaki ticaretin artmasına imkan sağlayacaktır." ifadesini kullandı.

Fas'ta bebe çocuk giyim sektöründe yaklaşık 30 mağazalarının bulunduğunu belirten Said El Hanachi ise son dönemde Türkiye'den ürün tedarik etmeye başladıklarını aktardı.

Aldıkları ürünleri çok kısa sürede sattıklarını anlatan Hanachi, "Burada sergilenen ürünlerin kalitesi ve bizlere sunulan fiyatlar da çok iyi. Oldukça olumlu görüşmeler yaptık. Birkaç firmaya siparişlerimizi de verdik. İnşallah 9-12 Ocak 2019'da Junioshow için de Bursa'da olacağız." açıklamasında bulundu.

- "Bursa firmalarıyla çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik"

Sektörde faaliyet gösteren Rhali firmasının sahibi Tahar Farih Rhali de düzenlenen organizasyon için Ticaret Bakanlığına ve BTSO'ya teşekkür ederek, "Aramızdaki kültürel ve tarihsel yakınlıkla çok daha güçlü bir ticaretin oluşacağına inanıyoruz. Daha önce İstanbul'daki firmalarla da çalışmıştık. Burada Bursa firmalarıyla çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Ocak ayında Bursa'da gerçekleştirilecek Junioshow'u da ziyaret etmeyi planlıyoruz." dedi.

Fas'a giden Bursalı Cumino Kids firmasının sahibi Ezgi Danişmend Çetinel, Juniokids'in, kurumsal kimliğiyle uluslararası pazarlarda her geçen yıl daha da etkin hale gelen UR-GE projesinin yeni üyeleri arasında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "UR-GE projeleri, markamıza, şehrimize ve ülkemize çok büyük değer katıyor. BTSO liderliğinde gerçekleştirilen projelerin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu kapsamda yaptığımız iş görüşmeleri de oldukça iyi geçti." değerlendirmesinde bulundu.

Gocoland firmasının sahibi Gülşah Özbay da sektörde 2010 yılından itibaren faaliyet göstermeye başladıklarını ve kuruluşlarından kısa bir süre sonra ihracata başladıklarını belirterek, "BTSO’nun projeleriyle ihracat odaklı çalışmalarımız daha da ivme kazandı. Görüşmelerimiz beklentilerimizin de üzerinde gerçekleşti. Bu kadar yoğun ilgi ve yüksek talebi beklemiyorduk. Bu görüşmelerin pek çoğunun ticarete yansıyacağına da inanıyorum." görüşünü aktardı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.