Bedelli askerliğe yeşil ışık yaktı

Bedelli askerliğe yeşil ışık yaktı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TSK’nın olumlu görüşü alınmadan bedelli askerlikte ısrar etmenin doğru olmayacağını belirterek, bedelli askerlik konusunun TBMM’ye gelmesi durumunda parti olarak mesafeli durmayacaklarını söyl

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, bedelli askerlik ile ilgili talep ve beklentilerin ülkenin gündemine yeniden geldiğini ifade ederek, Başbakan Davutoğlu’nun konunun değerlendirileceği yönünde Avusturalya’dan verdiği mesajın dikkatleri bedelli askerliğe çevirdiğini belirtti. Bahçeli, bedelli askerlik konusunun TBMM’ye gelmesi durumunda partisinin mesafeli durmayacağını kaydetti.
“BEDELLİ ASKERLİK İLE İLGİLİ GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİMİZ DÜNDEN BERİ DEĞİŞMEDİ”
2011 tarihinde Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun kabul edildiğini hatırlatan ve MHP olarak ilgisiz kalmadıklarını ve gereken desteği verdiklerini söyleyen Bahçeli, “Ne var ki, bedelli askerlikle ilgili yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra değişik nedenlerden dolayı başvurular tahminlerin altında kalmıştı. İlke olarak şunu özellikle vurgulamalıyım ki, Vatan savunmasının bin bedeli asla yoktur. Ancak askerlik çağını geçmiş, bir sebeple askerlik görevini ifa edememiş yüz binlerce vatandaşımızın çağrısına ilgisiz kalmak belirli kıstaslar dahilinde çok makul da olmayacaktır. Bizim bedelli askerlik meselesi ile ilgili görüş ve düşüncelerimiz dünden beri hiç değişmemiştir. Öncelikle parası olanın bedelli askerlik imkanından yararlanacağı, olmayanın ise dışarıda tutulacağı algısını kırmak ve adaletsizliğin önüne geçmek lazımdır” dedi.
“MHP BEDELLİYE MESAFELİ DEĞİL”
Belirli aralıklarla bedelli konusunun seslendirilmesinin asker alma sistemindeki tıkanıklıkları da gösterdiğini ifade eden Bahçeli, “Milli bekamızla ilgili iç-dış tehdit ve tahriklerin sistematik olarak yoğunlaştığı bir dönemde bedelli askerliğin tartışılıyor olması ilave mahsurlara da yol açabilecektir. Askerliğin milli bir görev olduğu ilkesinden taviz verilmeden, TSK’nın insan gücüne fazla gereksinim duymayacak bir şekilde modernizasyonunun sağlanması bizim temel düşüncemizdir. Askerlik süresi ülkemizin savunma ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yeniden belirlenmeli ve hangi meslek, gelir düzeyi veya eğitim seviyesine sahip olursa olsun bu süre herkes için bağlayıcı olmalıdır. Askerlik zorunlu ve özel bir hizmet alanıdır. Her Türk vatandaşı buna uymak durumundadır. Bazı mahsurlara rağmen, askerlik yaşını geçirmiş vatandaşlarımızın fazlaca birikmesine kayıtsız kalmak da mağduriyetlere kapı aralayabilecektir. Parti olarak TSK’nın olumlu görüşü alınmadan bedelli askerlikte ısrar etmenin doğru olmayacağı kanaatindeyiz. MHP’nin, bedelli askerlik konusu TBMM’ye gelmesi halinde mesafeli durmayacağını muhataplarına bilhassa bildirmek istiyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.