Belediyeyi protesto için yol ortasına örülen duvar

Belediyeyi protesto için yol ortasına örülen duvar
Iğdır'da belediye ile sorun yaşayan kişinin, kendisine ait olduğunu iddia ettiği yola ördüğü duvar, protestocu vatandaşın yakınları tarafından yıkıldı

IĞDIR (AA) - Iğdır'da bir kişinin belediye ile yaşadığı anlaşmazlık üzerine protesto amacıyla kendisine ait araziden geçtiğini iddia ettiği yol ortasına ördüğü duvar, belediye ekiplerinin uyarısıyla protestocu vatandaşın yakınları tarafından yıkılarak kaldırıldı.

Cumhuriyet Caddesi'nde yaptırdığı binaya ruhsat alamadığı için belediye ile anlaşmazlık yaşayan Emin Argiş'in, caddenin genişletilmesi sırasında kullanılan arazinin kendisine ait olduğu iddiasıyla dün ördüğü duvar, belediye ekiplerince yıkılmak istendi.

Argiş ve yakınları, belediye zabıtasının yıkım emrini tebliğ etmesine karşın ekipleri duvarın örülü olduğu noktaya yaklaştırmadı.

İş makinelerinin yola girmesine karşı çıkan grup, duvarı kendilerinin yıkacağını belirtti.

Duvar daha sonra Argiş'in yakınları ve komşuları tarafından yıkıldı. Yıkım sırasında, haksızlığa uğradığını iddia eden Argiş, sinir krizi geçirdi.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki 239 metrekare arazisinin 193 metrekaresine bina yapan, kalan kısmını ise yolun genişletilmesi için belediyeye devreden Emin Argiş, binasına ruhsat alamadığı gerekçesiyle daha önce belediyeye devrettiği arazinin halen kendisinin tapulu arazisi olduğunu iddia ederek, yolun bu bölümünü duvar örerek ulaşıma kapatmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.